Iphone 7 är inte överraskande Apples hittills bästa smartphone, men den är inte bäst på marknaden eller i Svenska smartphoneguiden när Surfa.se publicerar sitt stora test.

Iphone 7 har funnits ute på marknaden i en dryg vecka och medan praxis är att förse media med testexemplar i god tid för säljstarten av en telefon var icke så fallet med Apples senaste lansering. Svenska medier fick sina testexemplar efter lanseringsdagarna och efter en dryg veckas hårdtestande har vår systersajt Surfa.se nu publicerat sin videorecension av Apples nya flaggskepp.

Vi passade på att ta en pratstund med chefredaktör Joel som i samband med publiceringen av Surfas Iphone 7-test även reviderar hela betygssystemet för smartphoneguiden. Påpassligt med tanke på teknikmarknaden idag är det ett mer högupplöst betygsystem med tydligare variationer mellan produkter.

– Vi förändrar vårt betygssystem för att göra det enklare att se skillnaderna mellan olika modeller på marknaden. Vi sträcker ut vår betygskala och ger de sämsta produkterna lägre betyg. Det betyder att det nu skiljer mer mellan olika telefoners betyg och att det därför blir lättare att se hur bra eller dåliga olika telefoner är i jämförelse med varandra. Man kan nästa säga att vi nu har ett betygsystem i HDR, säger Joel, chefredaktör på Surfa.se.

Betygssystemet som i skrivande stund gradvid integreras i en liknande form på NordicHardware kommer att fortsätta utvecklas parallellt på sajterna. Med målsättningen att ytterligare spetsa konsumentvägledningen för svenska konsumenter.

Iphone 7 är bästa Apple-telefon

Iphone 7 plockar slutligen hem ett helhetsbetyg på 8,2 och det räcker till både en köprekommendation och titeln ”Bästa Apple-telefonen”. Något som Joel tillskriver Apples imponerande lägstanivå och företagets kontroll på hela produktutvecklingen.

– Iphones största styrka är dess starka koppling mellan mjukvara och hårdvara. Eftersom Apple utvecklar hårdvaran och mjukvaran tillsammans kan iPhone 7 optimeras på ett sätt som är omöjligt för Android-telefoner. Det ger användare en telefon som kan göra mer med mindre resurser och en telefon som kan erbjuda acceptabel batteritid trots ett relativt litet batteri.

Apple är dock inte bäst på marknaden

Joel
Joel Oscarsson, Chefredaktör på Surfa.se

Medan Iphone 7 är en av de absolut bästa telefonerna på marknaden är det inte den bästa menar Joel. Konkurrensen har ökat kraftigt de senaste åren och idag finns det flera aktörer som, som trots vissa fadäser, höjt ribban ytterligare.

– Iphone 7 är en riktigt bra telefon men den ligger ändå efter många konkurrenter på vissa specifika sätt. En av de stora anledningarna till att den inte har fått ett högre betyg är att dess batteritid fortfarande är betydligt kortare än många konkurrenter. Utöver det har den fortfarande en relativt lågupplöst skärm som helt enkelt har svårt att konkurrera med många Android-telefoner, avslutar Joel.

Huruvida nuvarande testvinnaren Samsung Galaxy S7 Edge kan hålla Apple bakom sig även efter att Iphone 7 Plus tar plats i svenska smartphoneguiden får vi veta med säkerhet i slutet på veckan då Surfas test av Iphone 7 Plus publiceras den 30:e september.

Läs hela testet av Iphone 7 på Surfa.se och se videorecensionen här nedan.

Fotnot: Svenska smartphoneguiden är Sveriges största löpande test av smartphones och omfattar idag drygt 50-talet testade telefoner med uppdaterade köprekommendationer för olika målgrupper.

smartphoneguiden_promo5

Iphone 7 på Prisjakt.se

Rubrik

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Pika iphone för ”lågupplöst skärm” är meningslöst, då man ändå inte kan se skillnad på den skärm iP6/6S och 7 har gentemot andra 4.7-tumsskärmar med säg, 1080P eller kanske ännu högre. Enda skillnaden är att skärmen drar mer ström, och blir mer prestandakrävande för skärmuppdateringar (vilket också drar mer ström såklart).

Spel blir långsammare och batterihungrigare, och även vardagssysslor som att peta runt i appar och hemskärm, surfa internet osv kostar mer prestanda och batteri utan att ge något tillbaks på en skärm med ”osynliga” pixlar.