Med budskapet #BetterRed och reklamfilmen ”Join the Radeon Rebellion” kickar AMD in högsta PR-växeln inför lanseringen av Radeon RX 480.

Radeon RX 480 lanseras officiellt inom 3 dagar och AMD slår nu på stora PR-trumman inför dagen D. Medan Nvidia satsade på kryptiska pussel och ett tillkännagivande på ett stort LAN i USA satsar AMD på att samla till uppror med en ny reklamfilm. Reklamfilmen som fått namnet ”Join the Radeon Rebellion” liknar mer en sovjetisk propagandafilm än en reklamfilm för grafikkort där AMD spelar vidare på sin roll som underdog på dagens GPU-marknaden.

Läs mer: AMD Radeon RX 480 8GB listas i svenska butiker

I videon ser man reklamskyltar i en sliten industristad som bland annat talar om VR för mer än bara 1% av alla datoranvändare samt att man ska tysta sin GPU och inte ”oss” – om AMD syftar på sig själv eller alla Radeon-användare är oklart. Klart är i alla fall att man hintar om tysta grafikkort.AMD-Polaris-Uprising

Inga grafikkort eller produkter i reklamfilmen

AMD passar samtidigt på att presentera tweets från användare som hoppat på tåget med AMD:s hashtag #BetterRed. Videon som ingår i AMD:s reklamkampanj ”The Uprising” försöker alltså samla trupperna/konsumenter inför lanseringen på onsdagen den 29:e juni. Reklamfilmen håller den linje som AMD tidigare talat om att lanseringen av Radeon RX 480 och Polaris 10 inte är så mycket en grafikkortslansering som en ”rörelse”. Vilket syns i reklamfilmen där det varken visas grafikkort eller andra spelinriktade demos. Om konsumenter hakar på rörelsen vet vi efter lanseringen på onsdag.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid