Lenovo trycker in lite extra av allting i Thinkpad X1 Extreme

Macbook Pro-specifikationer med förminskad prislapp

0

När vi besöker Lenovo under IFA 2018 lägger vi ögonen på deras senaste Thinkpad X1 Extreme. En bärbar dator vars specifikationer hakar på 2018 års Macbook Pro-modell, men med en prislapp som kan bli en bit humanare.

När vi stannade till hos Lenovo under IFA 2018 tog vi oss en titt på nya Thinkpad X1 Extreme. Thinkpad har länge varit en produktserie ämnad för användare som behöver bärbara arbetsdatorer, eller helt enkelt vill ha en kraftfull datorn att stoppa ner i väskan.

Thinkpad X1 Extreme följer samma recept och håller även vad sitt namn lovar. Datorn kommer utrustad med en Intel Core i7 eller Core i9-processor. Dessa flankeras av upp till 64 gigabyte (GB) internminne samt två terabyte (TB) SSD-lagring som går att fås i Raid 0 eller Raid 1-konfiguration.

Datorn kommer med en 15,6 tum stor skärm. Denna finns i två utföranden, ett med en skärmupplösning på 1 920 x 1080 pixlar (Full HD), och ett med en upplösning på 3 840 x 2 160 (4K). 4K-skärmen kommer även med HDR-stöd och en maximal ljusstyrka på 400 nits.

Övriga specifikationer inkluderar ett fullstort tangentbord, IR-kamera, SD-kortläsare samt en kortläsare för ID-kort som används vis inloggning. Anslutningsmässigt återfinns USB Typ C och USB Typ A-portar. Även en HDMI-port samt en utgång för ljud på 3,5 millimeter (mm).

Med en Intel Core i7-processor och maximala specifikationer för resten av komponenterna tillsammans med ett Nvidia Geforce GTX 1050 Ti kommer Thinkpad X1 Extreme med en prislapp på omkring 35 000 till 40 000 kronor. Med en Core i9-processor under huven kommer prislappen att växa till sig lite ytterligare. Dock fick vi inga exakta prisuppgifter från Lenovos representanter på mässan.

Thinkpad X1 Extreme med Core i7-processorer kommer att lanseras inom kort. Modeller med Core i9-processorer kommer att dyka upp senare under 2018. Men likt med prislapparna så fick vi inga specifika uppgifter om exakta lanseringsdatum.

Se till att inte missa något reportage från IFA 2018 genom att hålla koll här på NordicHardware, våran Youtube-kanal och även vår systersajt Surfa.se

IFA bakom kulisserna

Fler artiklar från IFA 2018

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid