LG 32GK850 når 165Hz i 32″ med G-sync – ”Vi satsar fullt ut på IPS”

LG går all in för på IPS-paneler.

0

LG satar mer och mer på gamingskärmar, bland annat sin nya modell 32GK850 som kommer med en 1440p-upplösning och uppdateringsfrekvens på upp till 165 Hz.

LG visar under IFA 2017 upp nya bildskärmsmodeller som är delar av företagets satsning på att roffa åt sig en större del av marknaden för gamingskärmar. Bland annat visar man upp en 31,5 tum stor skärm med IPS-panel, 4K-upplösning, AMD Freesync och en uppdateringsfrekvens på 60 Hertz (Hz). Denna visar man då upp sida vid sida av en annan kommande modell på hela 43 tum, även den med IPS-panel och 4K-upplösning.

Något som fångade vårat intresse extra mycket bland LG:s nya bildskärmar är modellen 32GK850 som har en 31,5 tum stor skärmyta, en upplösning på 2 560 x 1 440 pixlar, IPS-panel, stöd för Nvidia G-Sync och en uppdateringsfrekvens op 144 Hz som går att överklocka ända upp till 165 Hz.

Skärmen är även utrustad med en ljuscirkel på baksidan som ska lysa upp väggen bakom skärmen för att ge bättre inlevelse under gaming, något som andra tillverkare även har anammat.

Något som länge varit en öm punkt för konsumenter här i Sverige är att LG:s skärmar inte har haft någon större närvaro på den svenska marknaden. Dock bekräftar LG:s representanter på IFA att man i och med den nya satsningen på gamingskärmar även siktar in sig på att få ett större fotfäste bland annat i Sverige.

LG 32GK850 kommer att lanseras inom kort, vilken prislapp skärmen kommer att få i Sverige går dock inte att säga just nu.

IFA bakom kulisserna

Fler artiklar från IFA 2017

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid