Mad Catz R.A.T TE

Det är är svårt att missa en Mad Catz mus med dess Cyborg-inspirerade design och sällan anonyma färger så sticker de verkligen ut bland alla tillverkare. Mad Catz är inte någon nykomling i branschen utan snarare tvärtom då de arbetat och tillverkat gamingtillbehör sedan 1989 fram till och med idag, och just idag ska vi ta en närmare titt på Mad Catz senaste mus R.A.T TE från serien som riktar sig till de lite mer seriösa E-sportutövarna och turneringsspelare.

mad_catz_rat_te_1

Mad Catz R.A.T TE
Anslutning Flätad USB-kabel – 2 m
Antal knappar 9
Sensor Philips Doppler – Laser
DPI/ CPI 100 – 8200
Polling rate Dynamisk upp till 1000 Hz
Rekommenderad handstorlek S/M
Vikt 90 g
Drivrutiner/ programvara R.A.T TE Software
Cirkapris 699 SEK

Form och design

Det är inget snack om att Mad Catz verkligen har en egen design på sina datormöss och deras tidigare Cyborg RAT-serie hängt med ett bra tag. R.A.T TE är en mus som lämpar sig allra bäst för klo- och fingergreppande spelare med handstorlek small till medium. Musen är väldigt lätt och väger in på 90 gram så det krävs minimal ansträngning för att förflytta den.

Unikt med de flesta Mad Catz mössen är att de är anpassningsbara och likaså R.A.T TE som kan justeras i bakänden. Det är alltså möjligt att göra musen längre genom att dra ut bakänden dock så känns inte denna funktion helt genomtänkt. När vi förlänger musens bakände och använder den så tappar vi ofta kontakt med musmattan eftersom framänden gärna lättar från musmattan. Det kanske fungerar bättre för de som spelar med ett bestämt fingergrepp med med klogrepp så kommer användaren att få alternera sin spelstil. Handflategrepp är bara att glömma om du inte har små händer och inte justerar bakänden.

mad_catz_rat_te_2

Tittar vi längs vänstersidan så hittar vi ett tumstöd med två traditionella tumknappar, fyrstegsindikator för DPI-nivå och en sniperknapp som kan medans den är intryckt sänka den inställda DPI-nivån till ett lägre värde.

På musens ovansida blir Mad Catz ikoniska design tydlig med ihåligheter och robotiska design, här ser vi givetvis musknapp 1 och 2 och ett gummerat scrollhjul som även det är klickbart. Strax bakom scrollhjulet sitter en knapp för att justera DPI-nivån och till vänster om musknapp 1 finns en knapp för att byta mellan de max 3 profiler som musen stöder.

Musens högra sida har inga knappar utan endast en aningen skålad platta för ring- och lillfinger men om vi vänder på den så ser vi lite bättre hur musen är uppbyggd. Här hittar vi 7 stycken mindre glidytor varav en är placerad runt sensorn och på grund av den ihåliga designen så går den flätade USB-kabeln ut från musens vänstra sida.

mad_catz_rat_te_6

R.A.T TE är lackad med en mattsvart färg med undantag för några blanka detaljer och det ger faktiskt ett förhöjt grepp. Att tillägga gällande övrig extriör så saknar musen dedikerad belysning så det enda som lyser är indikatorn för vald DPI-nivå och profilknappen.

Prestanda och användande

R.A.T TE använder en doppler-lasersensor från Philips och dessa sensorer har en ganska speciell känsla, musen har en hög precision och följsamma rörelser men vi upplever att den dynamiska polling raten ger en accelerationsliknande upplevelse även fast vi inte kan framtvinga någon märkbar acceleration vid speltester.

Knapparna på R.A.T TE ger distinka klick och har en ganska hård resitans, speciellt profilknappen brevid musknapp 1. Profilknappen är i vår mening alldeles för hård vilket gör att det blir svårt att byta mellan de olika profilerna utan att komma åt musknapp 1 av misstag.

mad_catz_rat_te_5

Scrollhjulet är väldigt lättrullat, vi känner alla stegen distinkt men det är absolut något som bör uppmärksammas.

Vid våra speltester så känner vi ganska omgående att R.A.T TE är en mus som riktar sig till FPS- och RTS-titlar när den flyger fram på hårda underlag så som musmattor i plast eller aluminium, dock så är det allt som oftast en mjuk musmatta i tyg som ger bäst läsresultat.

När vi kontrollerar polling rate och valda DPI-nivåer så stämmer de överens med vad Mad Catz lovar.

Innehåll

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid