Summering och omdömen

Här summerar vi våra omdömen för Mad Catz R.A.T TE och MMO TE och vi kan konstatera att det generellt sett är hög kvalitet på dagens möss även om det finns nitlotter där ute. Valet av datormus är mycket personligt och alla har vi olika preferenser när det kommer till vilka funktioner som är viktiga eller vilken ergonomisk design som lämpar sig bäst. I våra tester så fokuserar vi på saker som byggkvalitet, prestanda, användarvänlighet och pris vilket är något som berör alla användare.

Mad Catz R.A.T TE Omdöme sedan 2015-02-21
mad_catz_rat_te_2
Mad Catz R.A.T TE är en lätt gamingmus för finger- och klogreppande användare och med Mad Catz synnerligen speciella design så känns det som att R.A.T TE blir ett fall av hata eller älska. Vi får tyvärr inte någon övertygande kvalitetskänsla när vi testar R.A.T TE och även om tanken att kunna förlänga musen för att passa alla handstorlekar är god så känns det som en miss från Mad Catz att musen är för lätt i fronten och därmed stegrar och tappar kontakten med musmattan. Om vi ser till priset och vad användaren får för pengarna så finns det bättre alternativ på marknaden just nu.

+ Bra knappar
+ Precis sensor

– Priset
– Stegrar lätt när man justerar storleken
– Omständig installation av mjukvara

Cirkapris vid publiceringsdatum: 699 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

Mad Catz MMO TE Omdöme sedan 2015-02-21
mad_catz_mmo_te_2Mad Catz MMO TE var vid första anblick en kvalificerad konkurrent till andra MMO-inriktade möss men efter våra tester så faller den på sina knappar då de inte har en jämn resistans och taktil känsla. Utbudet av knappar är mer än tillräckligt för vilket MMO-spel som helst men får oss går kvalitet framför kvantitet och likt andra möss i TE seiren är musen för lätt för att kunna justeras i storlek vilket gör att den stegrar i framkant och tappar kontakten med musmattan. Det i kombination med pris och en onödigt krånglig procedur för att installera mjukvaran jämfört med andra tillverkare gör att det finns bättre alternativ på marknaden.

+ Precis sensor

– Ojämnt motstånd i flera knappar
– Krånglig installation
– Stegrar lätt när man justerar storleken
– Priset

Cirkapris vid publiceringsdatum: 749 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

 

Marknadsanalys 2015-02-21
Anpassningsbara möss är något som kommer allt mer och mer både vad det gäller belysning och även utformning. Det är en spännande utveckling och det känns som att tillverkarna tar fokus på att användarna ska kunna i princip anpassa sin datormus precis som de fjälva vill ha den.

https://www.nordichardware.se/images/labswedish/mus_guiden.pngMer information finns i Svenska musguiden
I Svenska Musguiden hittar du de fullständiga testerna av Mad Catz R.A.T TE och MMO TE tillsammans med massor av andra möss, där jämför vi form, prestanda och pris mellan alla dagens intressanta modeller.

Innehåll

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid