Microsoft firar 20 år av Xbox och i samband med detta skapat ett virtuellt museum för spelkonsolen. Bland föremålen som ställts ut finns ett brev från år 1999 då Microsoft försökte köpa Nintendo.

Microsoft och Xbox känner sig lite nostalgiska och har skapat ett virtuellt museum där man visar upp många delar av Xbox 20-åriga historia. Utställningen innehåller ett minst sagt intressant brev från år 1999 då Microsoft försökte köpa upp Nintendo utan större framgång.

Tyvärr visas inte brevet upp i sin helhet. Exakt varför är oklart men mittendelen är täckt av beskrivningen av föremålet. Att det är kommunikation mellan de två jätteföretagen syns däremot klart och tydligt.

Det sägs att högt uppsatta hos Nintendo ”skrattade arslet av sig” av tanken att Microsoft skulle köpa upp Nintendo. Såhär i efterhand kanske det är bra att affären aldrig blev av. Chansen att vi skulle ha både Xbox och Nintendos konsoler idag om de två jätteföretagen hade gått samman känns inte något vidare stor.

Den som själv vill ta en titt på brevet i museimiljö och läsa om andra milstolpar i Xbox historia kan besöka det virtuella museet och ta sig en egen webbläsarbaserad promenad. Utöver den misslyckade Nintendo-affären innehåller museet godbitar som stora lanseringstitlar för den första Xbox-konsolen och annat.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid