Small preview imageARM-arkitekturen har börjat få ordentligt med luft under vingarna på PC-marknaden och även om vi ännu inte ser särskilt många ARM-baserade produkter på marknaden ännu är det en hel uppsjö som är på väg. NVIDIA har imponerat stort på många under Computex med sin ARM-baserade Tegra-plattform och Qualcomm med flera har lanserat nya ARM-baserade processorer för netbooks/smartbooks. Arkitekturens stora problem är inkompabilitet med x86 och alla vanliga Windows-versioner, vilket trots förhoppningar inte ser ut att lösa sig.

Microsoft har efter att spekulationer och rykten som talat om ARM-stöd i Windows 7 gått ut officiellt och dementerat dessa uppgifter. I en intervju under Computex har man grusat planerna på andra processorarkitekturer i Windows 7 vilket givetvis är ett stort bakslag för ARM-tillverkare och en anledning att fira för Intel.



”For people who want a PC, albeit a different chipset, we don’t think those will work very well,” 



Windows 7 RC


Det är fortfarande långt ifrån kört för ARM-arkitekturen som har opertivsystem som Linux och Android att falla tillbaka på. Men Microsoft hävdar att man tror få PC och Windows-användare vill gå över till dessa begränsade plattformar sett till mjukvarustöd.


Hur detta kommer påverka ARM-arkitekturens genomslagskraft kan vi bara spekulera om, men för oss konsumenter betyder det färre alternativ.


Källa: EE Times

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid