Efter en nästan halvår lång betaperiod försvann Multiversus från spelbutiker och spelets servrar togs offline. Nu har det bekräftats att spelet kommer tillbaka under våren och för med sig en ny spelmotor och nya spelbara karaktärer.

Multiversus försvann från onlinebutikerna efter en relativt lång testperiod när spelet var i betastadiet. Spelet försvann under mitten av 2023 för att fortsätta poleras innan utvecklarna kände sig säkra nog att lansera spelet fullt ut. Nu har det bekräftats att den faktiska lanseringen kommer ske den 28 maj.

Inför lanseringen har utvecklarna bytt från Unreal Engine 4 till Unreal Engine 5. Man ska även ha uppdaterat nätverkssystemen i spelet för en förhoppningsvis bättre onlineupplevelse. Spelet har också fått nya karaktärer för att fylla ut stallet av spelbara karaktärer som under betaperioden låg på cirka 20 stycken.

Spelare som är intresserade av Multiversus men inte känner för att ge sig på det tävlingsinriktade onlineläget kommer nu kunna köra i ett enspelarläge. Något som även det ska ge spelare möjlighet att vinna ”unika föremål”.

Utvecklarna har uppenbarligen lagt en hel del energi på att fortsätta utveckla Multiversus sedan betaperioden tog slut. Nu återstår det bara att se om spelet kan mäta sig med andra tungviktare i genren som Smash Bros. och Brawlhalla. Spelet kommer som tidigare nämnt lanseras officiellt den 28 maj och blir gratis att spela. Vi förväntar oss dock att det kommer finnas en och annan mikrotransaktion i spelet för att hålla fightingskeppet flytande.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid