Small preview image

För ett tag sedan rapporterade vi om hur Eran Badit på NGOHQ.com hade arbetat med CUDA SDKn och PhysX SDKn för att försöka få PhysX att köras på hans Radeon-grafikkort. Han lyckades till slut få det hela att fungera, men bristen på Radeon-kort från den nya generationen satta käppar i hjulet för hans fortsatta testande. Många har sedan dess anmält sig som betatestare och samtidigt har Badit fått stöd från annan media, mest för att kunna få loss Radeon HD 4800-kort att testa med.



Enligt den senaste statusrapporten ska han nu vara mycket nära att få klart sitt CUDA Radeon-bibliotek. Vad som dock slog oss var att självaste NVIDIA visat sitt stöd för projektet. Ett företag som han tidigare haft konflikter med efter sitt jobb med modifierade drivrutiner. Han har nu blivit erbjuden en plats i NVIDIAs utvecklingsprogram och ska även få direkt hjälp av NVIDIA. Vi väntar fortfarande på ett svar från AMD kring allt detta. Vi är inte helt säkra på hur man ställer sig till frågan i nuläget.


Han förväntar sig att få tag på ett Radeon HD 4800-kort inom en snar framtid, men han behöver stöd för AMD för att få PhysX att fungera på drivrutinsnivå. PhysX på Radeon-kort skulle onekligen hjälpa NVIDIA att få ett bredare intresse för PhysX, men AMD har tidigare meddelat att man ska stödja fysikacceleration tillsammans med Havoc, och indirekt Intel. Vi får helt enkelt vänta och se hur allting utvecklar sig.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid