En ny aktör på moderkortsmarknaden har precis tillkommit i form av NZXT med deras första moderkort som går under namnet N7 Z370.

I samband med årets CES-mässa så visar tillverkaren NZXT upp moderkortet N7 Z370.
NZXT är inte direkt ett namn synonymt med moderkort, det har varit bland annat chassin, kylare och fläktar som är det första man tänker på när man hör namnet.

Nu vill NZXT slå sig in på moderkortsmarknaden och gör det med sitt första moderkort som inte helt överraskande med tanke på namnet kommer med Intels Z370 chipset.

N7 Z370 kommer med ett flertal NZXT-tillbehör inbyggda

NZXT CAM, Hue och Grid är tre namn som förmodligen många har hört någon gång. Grid är en serie fläktkontroller, Hue är kontroller för LED-belysning och CAM är NZXT:s mjukvara för att bland annat övervaka temperaturer och klockfrekvenser på datorkomponenter.
N7 Z370 kommer med dessa två inbyggda på själva moderkortet med totalt sex stycken fläktkanaler och två kanaler för RGB LED-belysning som sedan kontrollerar via CAM mjukvaran.

Utseendemässigt är den grundläggande färgen mattsvart, med olika färgval på skyddsplåten för moderkortet och värmeledningsdelarna vid VRM-området som kan köpas till separat. Här ser vi färgerna lila, blå, vit och röd samt en version som är helsvart. NZXT vill göra det enklare för datorbyggare att färgkoordinera sitt bygge genom att erbjuda moderkortet i olika färger.

N7 Z370 specifikationer

Utöver inbyggda LED-kontroller och stöd för en drös fläktar så kommer moderkortet även utrustat med två M.2 kontakter, två stycken PCI express 3.0 X16 som körs i X8-läge om användare nyttjar SLI eller Crossfire. Även två stycken PCI express x4 samt en x1-anslutning finns att tillgå.

Stöd för hastigheter på RAM-minnen på upp till 3 866 megahertz (MHz), 7.1 kanals ljud och en 15-fas strömförsörjning för processor, minne och chipset.

NZXT N7 Z370 kommer att dyka upp senare under januari månad. Riktpriset kommer att hamna på cirka 300 dollar, vilket i runda slängar landar på cirka 3 200 svenska kronor. De färgade metallplattorna som används för att anpassa moderkortets utseende kommer att få ett pris på ungefär 150 kronor styck.Presenteras i samarbete med:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Gregori Popovich-Danielsson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Gregori Popovich-Danielsson
Gäst
Gregori Popovich-Danielsson

Fräsch design. Påminner lite om Alien 1 från 70-talet och deras design på rymdskeppet. Blir nog ett köp 😉