Small preview image

Penryn är namnet på Intels kommande kärnarkitektur och Wolfdale är kodnamnet på den kommande dual-core processorn som är i sin tur baserad på Penryn. Det var inte så länge sedan som vi hörde om hur Intel försökte snabba på utvecklingen av Wolfdale och att vi kanske skulle få se den lite tidigare än vi tidigare trott; hösten istället för slutet på 2007. Chilehardware rapporterar nu hur en kinesisk forumanvändare har lagt upp lite information och tester med vad som ska vara en Wolfdale-processor som arbetar vid 2.66 GHz,

Prestandatesterna är inte direkt överväldigande, men i detta läge så kan vi inte direkt påstå att vi väntat oss något annat. Vad vi dock skulle vilja veta är hur pass den överklockar och hur varm den var. Frekvensen, 2.66 GHz, är lägre, till och med mycket lägre, än vad vi sett innan på produktkartor, men denna är också bara ett ingenjörsexemplar.

Det är dock trevligt att se att dagens moderkort stöder de nya processorerna utan att bråka eftersom dessa tester var utförda med ett ASUS P5K Deluxe. Det fanns även ett SuperPi-resultat, men eftersom det inte finns någon information om vilken hastighet som processorn kördes i så säger inte 14 sekunder oss speciellt mycket.

Tills vidare så får vi se detta som lovande men långt ifrån revolutionerande. Eftersom vi inte heller vet speciellt mycket om Barcelonas prestanda så är det ännu svårare att säga något om dessa siffror.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid