Small preview image

Conroe är hetare än det mest för tillfället och det faktum att Intel visat upp sin nya processorarkitektur så pass tidigt som IDF förra månaden betyder att man kan leva med att förlora lite kunder för deras nuvarande processorarkitekturer, så länge man får samma effekt på AMDs försäljning. Intel verkar onekligen ha en processor utav rang under utveckling men det är inte bara prestandan hos en processor som är viktig, priset är ofta det som i slutändan avgör vilken modell man köper. Nu verkar det som att just information om Intels prissättning av Conroe dykt upp och på DailyTech har man publicerat en tabell över de första Conroe-processorernas priser. Sett ur konsumenternas synvinkel ser det riktigt lovande ut med instegsmodellen, Conroe E6300 (1.86GHz), på ett pris av $209.



Intel ser ut att satsa på 4 Conroe modeller till en början och två av dem, E6300 och E6400, är utrustade med 2MB L2 cache, medan toppmodellerna E6600 och E6700 sitter med hela 4MB L2-cache. Flaggskeppet E6700 arbetar i 2.67GHz och var den processor som testades mot AMDs Athlon 64 FX-60 (klockad till FX-62) under IDF. Då var det mer eller mindre en förkrossande seger för Conroe-processorn som enligt dessa uppgifter väntas kosta $530 vid lanseringen, AMD-processorn kostar idag över $1000. Men när Socket AM2 lanseras väntas AMDs 2.6GHz DDR2-processor kosta under $700.



Tabell lånad från DailyTech


Conroe börjar i alla fall nästan se för bra ut på pappret och frågan är hur AMD ska möta Intels nya arkitektur. Intel verkar i alla fall vara intresserade av att få ut Core-arkitekturen så fort som möjligt.


Conroe still does not have an official launch date, but Intel employees have claimed Conroe will launch ”as early in Q3 as humanly possible.”


Källa: DailyTech

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid