Välkända mediaspelaren VLC kan sedan sin senaste uppdatering skryta med funktionen RTX Video Super Resolution som använder sig av AI för att skala upp och förbättra bildkvalitén hos videoinnehåll.

Nvidias RTX Video Super Resolution har sedan tidigare funnits tillgänglig i Chromium-baseras webbläsare som Google Chrome och Microsoft Edge. Där har den testats och visat goda resultat i till exempel Youtube-videos där tekniken där VSR lyckats skala upp lågupplösta videos för att se mycket skarpare ut.

Nu har tekniken kommit till mediaspelaren VLC som är en av de mest populära mediaspelarna idag. Här är tanken exakt densamma. Användare vars grafikkort har stöd för RTX VSR kan skala upp streamat eller lokalt sparat videoinnehåll som inte nödvändigtvis ser så värst bra ut.

Processen för att aktivera tekniken är allt annat än komplicerad. I Nvidias kontrollpanel aktiverar man RTX Video Super Resolution och väljer den kvalitetsnivå man önskar använda. VSR har fyra olika nivåer där 1 är den lägsta och minst krävande för grafikkortet. Den högsta nivån är då 4 och kräver mest av grafikkortet genom att öka komplexiteten hos VSR-algoritmerna som används för att förbättra bildkvalitén i videos.

VLC i sig aktiverar Nvidias uppskalningsteknik per automatik på RTX-grafikkort. Tekniken behöver dock som tidigare nämnt aktiveras genom Nvidias kontrollpanel.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid