Samsung Galaxy Nexus blir den första telefonen på marknaden med Googles färska Android-operativsystem Ice Cream Sandwich. Den 11 oktober ska Samsung och Google visa upp den nya kombinationen av hårdvara och mjukvara men redan nu dyker det upp en video som gör jobbet åt dem. Samsung Galaxy Nexus och tillhörande operativsystem har nämligen fångats på video.

Samsungs kommande supertelefon väntas få en skärm på hela 4,65 tum och en rejält kraftfull systemprocessor. Just telefonens specifikationer har blivit en riktig såpa där gårdagens läckta uppgifter – där vi var tveksamma inför vissa detaljer – har nu matchats av en ny laddning specifikationer. Denna gång talas det om betydligt häftigare komponenter, bland annat Samsungs egen Exynos-processor på 1,5 GHz samt en ny grafikkrets från Imagination Technologies. PowerVR SGX543MP2 är samma grafikkrets vi hittar i Apple A5 och skulle vara en rejäl uppgradering mot alla andra lösningar på Android-marknaden. Men att Samsung redan skulle vara klara med en egen systemprocessor med ny grafikdel har vi väldigt svårt att tro på.

Utöver detta sägs telefonens kamera vara på 8 megapixel samt med en snabbare fotosensor och ett batter på 2 050 mAh för längre batteritid. Återigen talas det även om ett LTE-modem men allt detta är som bekant rykten som ska tas med en stor nypa salt.

 

Vad som är mer klart är att Samsung och Google mycket riktigt kommer att presentera Ice Cream Sandwich och en ny smartphone den 11:e oktober. En kombination som nu alltså sägs visats upp på en läckt videodemonstration. Kvalitén är något bristfällig men visar trots allt det nya gränssnittet, en ny programlista samt launcher. Även låsskärmen har en ny design samtidigt som navigeringsknapparna nu ligger i själva operativsystemet och upptar en del av telefonens skärm.

ics.nexus2  ics.nexus

Källa: Mobilissimo.ro

Relaterade artiklar:

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton KarmehedTintin Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tintin
Gäst

[b]Crap![/b]

[url]http://www.engadget.com/2011/10/07/samsung-and-google-postpone-ice-cream-sandwich-and-galaxy-nexus/[/url]