Small preview image

Samsung har som väntat visat upp några av sina kommande hårddiskar på WinHEC i veckan. Man har både visat upp sin Hybrid Hard Drive som kombinerar en mekanisk hårddisk med en massiv flashminnesbuffert på 128MB upp till 1GB. Denna hybridhårddisk kommer lanseras inom en ganska snar framtid och kommer bli något av en mellanhand för dem som vill ta del av Solid State-hårddiskarnas snabba responstider och tysta gång men samtidigt inte vill betala en mindre förmögenhet. För dem som däremot är redo att betala en ordentlig summa pengar är det ju Samsungs Solid State Disk (SSD) som gäller och även denna har man visat upp på WinHEC i kölvattnet efter sin lansering av de första datorsystemen som använder sig av denna flashhårddisk.



Samsung ser ut att helt själva driva utvecklingen och användningen av flashminne i hårddiskar och det med ett stort självförtroende. Vi är många som verkligen längtar efter att åtminstone ersätta den primära mekaniska hårddisken med en flashminnesvariant och lita på att vi kommer fortsätta att följa utvecklingen av både HHD och SSD enheterna från Samsung och andra tillverkare som bestämmer sig för att följa i deras fortspår.


News.com har man publicerat två bilder på Samsungs nya hårddiskmodeller där vi ser både deras HHD och SSD enheter dissekerade.



Samsung HHD (Hybrid Hard Drive)



Samsung SSD (Solid State Drive)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid