Futuremark, företaget bakom välkända 3DMark har nu lanserat en testsvit kallad VRMark designad för datoranvändare att mäta sin riggs VR-kapacitet med.

Futuremark fortsätter med samma namngivningsstil och kallar sin nya testsvit för VRMark. Med den nya testsviten kan användare ta reda på hur pass kapabel en dator är för att driva dagens VR-spel.

VRMark kommer i två varianter

Futuremark har släppt två olika VR-tester som bär namnen Orange Room samt Blue Room. Orange Room finns att testa gratis. Blue Room kostar däremot 20 dollar och är utvecklat för mer kraftfulla datorer.

Futuremark menar att om en PC lyckas klara sig igenom Blue Room-testet utan problem så har man en dator redo för dagens VR-titlar med högsta grafikinställningar och möjligtvis kommande VR-upplevelser.

Förutom testerna så kommer både Orange Room och Blue Room med ett så kallas ”Experience Mode”. Designat för att användaren själv ska kunna avgöra hur behaglig VR-upplevelsen är med sina egna ögon.
Då det kan skilja mellan vad testet säger är bra eller dåligt och vad användaren själv känner så är detta en bra möjlighet till att själv avgöra hur pass anpassad för VR ens dator är.

Båda testen finns att ladda ner från Futuremark.com. Denna vecka kan man få Blue Room-testet för rabatterat pris.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MorkulLoppanH Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
LoppanH
Medlem
LoppanH

Min dator var Super sa programmet och gav mig 8558 i score men sen la jag in senaste grafik drivrutinen och då blev det bara 7769 men det funka ju det med.

Morkul
Medlem
Morkul

Som vanligt så fungerar inte syntetiska tester, alltså deras koppling till realiteten är inte korrekt. Efter att ha testat 6 olika datorer totalt och sedan kopplat in Vive på dem för att testa lite så är det uppenbart att VRMark saknar verklighetsförankring.