Small preview image

Hybridhårddiskar är inget nytt och var faktiskt på tapeten före solid-state-enheterna intog marknaden. Men nu har chassitillverkaren SilverStone lanserat ett PC-tillbehör som med namnet HDDBOOST väcker liv i den gamla idéen att para SSD-teknik med vanlig mekanisk HDD-teknik. Silverstones 5,25-tum stora enhet kommer med tre SATA-portar där man kopplar in sin SSD, en HDD och slutligen vidarekopplar själva enheten till moderkortets SATA-kontroller.



En integrerad krets på enheten tar sedan hand om de två lagringsmedierna och kopierar över så mycket som möjligt av din data från HDD-enheten till SSDn. När detta är gjort ställer kretsen in systemet så att merparten av läsningarna till din lagringsenhet sker från solid-state-enheten, vilket ska öka läshastigheten med upp till 150% enligt tillverkaren. Alla skrivningar sker dock fortfarande på HDD-enheten vilket även ska förlänga livslängden på SSD-enheten. Något dock inte borde vara några större problem på den senaste generationens SSD-enheter.



Exakt hur tekniken fungerar och varför man inte bara använder sig av en ensam SSD-enhet som operativsystemsenhet är något oklart men för dem med små SSD-enheter (man rekommenderar dock minst 32GB lagringsutrymme) kan detta kanske vara en intressant lösning.


Priset på SilverStone HDDBoost ligger på motsvarande 500 svenska kronor och har redan börjat dyka upp i vissa svenska prislistor.


Källa: Icrontic Tech

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid