Small preview image

Intels nya strömsnålare Atom-plattform Pine Trail är inte bara lockande för netbooktillverkare. Processorerna och styrkretsen lämpar sig även ypperligt för lagringslösningar där beräkningskraft inte är i närheten så viktigt som strömeffektivitet och låg värmeutveckling. Nu har tillverkaren Thecus lanserat en av marknadens första NAS-enheter (network attached storage) med Intels nya tvåkärniga Atom D510 CPU som arbetar i en klockfrekvens av 1,66GHz.



Thecus N4200 huserar förutom en ny Atom CPU även 1GB DDR2 RAM samt dubbla displayer för att övervaka och styra enhetens inställningar. En enkel LCD-display visar systemets status som nätverksinformation och hårddiskanvändning, medan en stor 2,8-tums OLED display låter användare ändra inställningar för enheten utan att behöva sätta sig framför datorn.



Lagringskapaciteten sträcker sig upp till 8TB med fyra hårddiskplatser, välj själv mellan 2,5-tum och 3,5-tums format. Samtidigt som det finns stöd för en uppsjö av olika RAID-konfigurationer. Thecus har även tänkt på säkerhet och utrustat enheten med dubbla DOMs (Disk On Module) samt ett extrabatteri ifall olyckan skulle vara framme, allt för att inte riskera förlora någon data.


Vi har ännu inga prisuppgifter för Thecus nya NAS-enhet men vi hoppas kunna återkomma med detta inom kort.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid