Microsoft har nu nått ändstationen med sitt första stora uppdateringspaket för populära operativsystemet Windows 7. Service Pack 1 har nu nått RTM (Release To Manufacturing) och alltså börjat skeppas till partners och datorbyggare. Redan den 16 februari väntas uppdateringspaketet rulla ut på TechNet och MSDN medan Windows Update avvaktar till den 22 februari.

Windows 7 SP1 kommer att baka in flera tidigare släppta uppdateringar för operativsystemet men bjuder även på en del ny funktionalitet och uppdateringar. Bland annat RemoteFX som gör det möjligt att njuta av både 3D-grafik och multimedia över en fjärranslutning. Något som görs möjligt genom en teknik kallad host-based rendering där helt enkelt värddatorn sköter allt arbete och sedan komprimerar videoströmmen som skickas till den fjärranslutna klienten. Detta gör det möjligt att nyttja andra tekniker som flera skärmar, Aero-gränssnitt och multimedia streaming.

SP1 för Windows 7 och Windows Server 2088 R2 kommer att rullas ut för abonnenter på TechNet och MSND redan under början av nästa vecka den 16 februari medan vanliga konsumenter får vänta tills den 22 februari när uppdateringspaketet dyker upp i Windows Update och Microsoft Download Center.

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Anton Karmehed-Tjalve-Peter Blom Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Peter Blom
Medlem

[quote]Bland annat RemoteFX som gör det möjligt att njuta av både 3D-grafik och multimedia över en fjärranslutning. [/quote]

Det där låter riktigt intressant då jag använder fjärranslutningen en hel del för att arbeta på min huvudmaskin. Tyvärr har man väl inte sånt flyt att det påverkar fjärranslutningar som man gör över internet via sin WHS?

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Jag tror Remote FX ändast fungerar med Hyper-V. Hyper-V är MS plattform för virtuella datorer. Jag tror inte fet fungerar för tex Virtual PC eller Windows XP Mode.

Det kan också vara så att det endast fungerar på ”arvbetstations” grafkkort som Nvidia Quadro och ATI FireGL.

Kan ha fel dock.