Att Windows kraschar och visar en blåskärm kan bero på många orsaker, och det kan vara förvirrande att ta reda på varför. I kommande Windows-versioner kan det bli lite lättare, då operativsystemet visar en QR-kod med felinformation.

Antagligen har alla som använt Windows ett par år någon gång stött på operativsystemets ökända blåskärm. Felmeddelandet kan visas vid både hård- och mjukvarufel, och är man inte insatt i hur felkoderna fungerar kan det krångligt att ta reda på vad det faktiskt är som strular.bsod-qr-02

Windows ska bli lättare att felsöka

I en ny testversion av Windows 10 (Insider Preview build 14316) har den smileyprydda blåskärmen även utrustats med en QR-kod som du kan läsa av med din mobilkamera. Koden skickar dig till en hemsida som beskriver felkoden från kraschen, tillsammans med rekommenderade steg för felsökning.

Tanken är helt klart god, inte minst för mindre insatta användare, men frågan är om de flesta kommer hinna ta fram telefonen och skanna koden under tiden som felmeddelandet visas. Det här rör sig trots allt fortfarande om en testversion, så det återstår att se exakt hur Microsoft kommer implementera funktionen när eller om den rullas ut till konsumenter.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid