Testresultat: NHSB & PCMark7

Som vanligt så har vi testat båda enheterna i vår vanliga SSD-testsvit men i den här mini artikeln så har vi valt ut fyra tester. I vår stora guide så uppdateras alla diagram för varje ny enhet som vi testar. Så för att se alla testresultat, gå till Svenska SSD-Guiden. Där kan du också läsa mer ingående information om våra tester och vad de olika testerna fokuserar på för användningsområden. I dessa diagram så kommer vi fokusera på hur dessa enheter presterar jämfört med de vi testat tidigare.

Först ut så har vi vårt Game-test från vår egen svit med tester. Nordichardware storage benchmark är ett trace-baserat test som spelar upp ett förinspelat scenario. Resultatet är ett medelvärde baserat på hur mycket data som flyttas under testet delat med tiden som testet tar att köra. I just det här testet så har vi spelat in över fyra timmar med spelande i bland annat Diablo 3, Battlefield 3. Mass Effect 3 och Skyrim.

L1 går ut ganska bra och presterar bra i förhållande till de andra Sandforce enheterna. Den kan givetvis inte hota de allra snabbaste men gör ändå en hyfsad insats. L2 däremot tappar rejält och tar sig in näst sist. Märkligt nog så lyckas den faktiskt springa förbi Agility 4 på slutet. L2:ans dugliga sekventiella prestanda är det som räddar enheten från att falla pladask.

Vi går raskt vidare till vårt Office-test. Här har vi istället spela in flera dagars intensivt arbete med Microsofts Office program. Det handlar i första hand om Word 2010, PowerPoint 2010, Outlook 2010, Adobe Reader X och Mozilla Firefox.

L1 tuffar på och gör det den ska. Precis som så många andra enheter i Sandberget, så placerar den sig på ungefär på samma nivå som konkurrerande enheter. L2 har stora problem i det här testet och hamnar på en solklar jumboplats. Den är så pass långsam så den ligger snarare i klass med snabbare hårddiskar än med SSD-enheter.

Det sista testet i Nordichardware Storage Benchmark är vårt överlägset tyngsta och mest krävande test. Testet består av dataöverföringar på över 175 gigabyte. Scenariot är baserat på redigering av film med hjälp av Adobe Creative Suite CS4. Framförallt så är det After Effects, Premiere och Media Encoder. Detta test borde reflektera en tungt belastad workstation.

Resultatet upprepar sig även i vårt editor test. L1 presterar ungefär som vi förväntade oss och L2 når inte ens upp till halva hastigheten av vad Kingston V+200 120GB lyckades klämma fram. L2 är en väldigt långsam enhet…

I PCMark ser det inte fullt lika illa ut för L2. Här är de avsevärt mycket snabbare än en hårddisk och den är inte riktigt lika långt efter övriga fältet. Men resultaten talar sitt tydliga språk. Teamgroup Ultra L2 är den i särklass långsammaste enheten som vi testat hittills. L1 däremot presterar som den borde och utifrån dessa siffror så har vi inget att klaga på när det gäller prestandan hos Teamgroup Ultra L1.

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
triDave-Tjalve-drizzitCalatheaAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Gah! Fixa, bara första sidan som funkar!

Anton Karmehed
Admin

Det ska funka nu Tempel, kan behöva F5:a och gå in i artikeln igen. Ber om ursäkt för strulet.

Marcus Heinemo
Medlem

Wow snacka om lågvattenmärke på Ultra L2. En riktigt bra ssd behöver inte kosta mer än 2-300kr till, värt det i min mening.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”Calathea”]Wow snacka om lågvattenmärke på Ultra L2. En riktigt bra ssd behöver inte kosta mer än 2-300kr till, värt det i min mening.[/quote]

Om ens det. V300 (som inte är supersnabb, men ändå OK) kostar ungefär 100kr mer.

drizzit
Medlem
drizzit

Alltid bra med konkurrens osv men jo L2an hade dom definitivt kunnat skippa ge ut….

Tack för ytterligare ett intressant test dock 🙂

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”drizzit”]Alltid bra med konkurrens osv men jo L2an hade dom definitivt kunnat skippa ge ut….

Tack för ytterligare ett intressant test dock :)[/quote]

Jag säger som Arne Hegerfors: Det kommer mera!

triDave
Gäst

Skön sammanfattning av kortet 🙂