Lenovo har börjat släppa flera surfplattor, för företagsmarknaden såväl som konsumentmarknaden och har nu en intressant modell på gång. Det är en 10.1″-modell med Android Ice Cream Sandwich, och NVIDIA Tegra 3 med uppskruvade klockfrekvenser.

Det är Engadget som fått tag på uppgifter om en ny surfplatta från Lenovo, som på pappret ser intressant ut. Den nya 10.1″-surfplattan ska komma med en ny Tegra 3-modell vi bara hört lösa rykten om tidigare. Den som kommer med ASUS Transformer Prime heter Tegra 3 T30, och har klockfrekvensen 1,3 GHz på alla kärnor. Det som det pratas om här är Tegra 3 T33, med en klockfrekvens på hela 1,6 GHz. Vi kan inte svara på om det är Kal-El+, eller om det är vanliga Kal-El/Tegra 3 med högre klockfrekvenser. Vi finner det mer troligt att det handlar om Tegra 3 med uppskruvade klockfrekvenser, då Kal-El+ är en produkt som ska komma under mitten av nästa år.

Lenovo_Kal-El1Modellen ska komma med det senaste operativsystemet från Google; Android Ice Cream Sandwich 4.0 och utrustas med hela 2 GB DDR3-minne i 1 600 MHz som stöds av Tegra 3. Skärmen på 10.1″ ska komma med en idag okänd upplösning, och ska få en kamera i bak med även där okända specifikationer.

Surfplattan ska vara tunn, och smalare vid sidorna för att få ett bättre grepp om den. På de avsmalade delarna ska det finnas fingeravtrycksläsare, som även ska ha funktionen att fungera som joystick. Det låter överlag som en intressant surfplatta, speciellt med Tegra 3 T33-kretsen och RAM-minnet. Den nya surfplattan från Lenovo ska lanseras framåt slutet av året enligt uppgifterna.

Relaterad nyhet:

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Swedish Berserk
12 Årtal sedan

Denna från Lenovo ser riktigt trevlig ut. Frågan är var den kommer landa i pris. Jag kan inte bestämma mig om man ska nöja sig med en Tegra 2 surfplatta eller köpa en med Tegra 3?