MHL är ett idag vanligt gränssnitt för att ansluta telefonen till en TV eller förstärkare som mediaspelare, men vid exempelvis filmtittande följer vissa irritationsmoment. LG vill göra hela upplevelsen smidigare med vad de kallar Smart Mobile Link som vi givetvis tar en titt på.

Som gränssnitt är MHL onekligen en imponerande bedrift, som kombinerar videosignal över HDMI med laddning och tillbehörsanslutning över USB, ett gränssnitt väldigt väl lämpat för att ansluta sin telefon till en TV eller en skärm. Men många användare som vill använda telefonen just som mediaspelare ställer sig frågan hur man smidigast styr sin media från soffan, om telefonen som annars brukar kunna agera multifjärr nu ligger inkopplad i TVn.

Trådlösa tekniker ger en lösning, men då med tillförsel av fördröjningar och mer begränsad bandbredd. LG vill istället ge en lösning i form av en dedikerad fjärrkontroll till telefonen, som kan användas för att med rörelseigenkänning styra en pekare på skärmen och interagera som en mus. På IFA i Berlin visade LG hur tekniken fungerar med en LG-smartphone inkopplad i en TV, och allt som allt så var interaktionen smidig och precis.

Det framkom dock inte huruvida Smart Mobile Link fungerar med andra smartphones än de från just LG, och det är något som lär bli förtydligat längre fram. Det är onekligen en fungerande lösning till bekvämlighetsproblemet som vi kommer hålla utkik efter framöver, såväl som eventuella konkurrerande lösningar.


Relaterade nyheter

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
10 Årtal sedan

Borde det inte bara gå att använda vilken air mouse som helst?