Acer ConceptD 9 Pro – en portabel Surface Studio

En intressant design, men vem är den menad för?

0

Acer ConceptD 9 Pro är en de mer underliga produkter vi kikade på under IFA 2019 och medans vi förstår tanken bakom produkten har vi svårt att se exakt vem datorn är menad för och Acer lämnar en del att önska från sin enhet.

Acer visade upp ConceptD 9 redan i våras och nu är det då “Pro”-modellen som visats upp under IFA 2019. Grundtanken i Acers design är att den 17-tum stora skärmen som datorn kommer utrustad med sitter på två gångjärn som låter användaren vinkla skärmen till en mer bekväm position eller rotera den 180 grader och placera den rakt ovanför tangentbordet. Likt andra datormodeller där skärmen kan vinklas bakåt så pass att det blir som en slags surfplatta men i ett tjockare format med kraftfullare hårdvara under huven.

Acers skärm har dock redan från början relativt tjocka kanter. Detta kombinerat med de två gångjärnen på vardera sida av skärmen resulterar i en 17-tums bärbar dator i ett mycket större format än många andra produkter med samma skärmstorlek.

Bortsett från det något överdrivna formformatet är det en trevlig skärm att se på. Det rör sig om 4K UHD-upplösning och skärmen kommer certifierad av Pantone med väldigt hög färgexakthet. Mer specifikt rör det sig om ett Delta E-värde på mindre än 1 vilket gör skärmen väldigt lämpad för video- och bildredigering.

Chockerande dåligt tangentbord

Då Acer ConceptD 9 Pro först och främst är menad som en arbetsdator ligger det stor vikt i att tangentbordet ska vara trevligt att använda. Detta var absolut inte fallet när vi fick klämma på datorn under mässan. Tangentbordet var inte alls något som föll oss i smaken. Vår chefredaktör nämner att när han först lade händerna på tangentbordet och testskrev kändes det nästan som att få en stöt tack vare hur pass klickiga tangenterna är.

En dator för vem?

Allt som allt ser vi inte riktigt vem Acer CondeptD 9 Pro är menad för. Medans vi absolut förstår tanken bakom Acers design är slutprodukten så pass klumpig att det känns som att en stationär dator med liknande slags skärm eller en dedikerad ritplatta skulle vara ett smidigare val.

Acers produkt har dock en hel del positiva aspekter också. Hårdvarumässigt handlar det om en grafikkrets i form av Nvidia Quadro RTX 5000 och en nionde generationens Core i9-processor från Intel. Det väl tilltagna formatet har även tillåtit Acer att utrusta enheten med en myriad av anslutningar som Ethernet, USB-anslutningar samt utgång för hörlurar och ingång för mikrofon.

Avslutningsvis är det roligt att se designer som denna där det traditionella tänket hos designen av en bärbar dator utvecklas. Även om vi själva inte riktigt kan se dess användbarhet i dess nuvarande form.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments