Ett nytt rykte hävdar att Acer förbereder sig för att lansera nya Predator Bifrost-grafikkort baserade på AMD:s Radeon RX 7000-serie.

Vi har redan sett Acer visa upp och lansera sin egna variant av Intels grafikkort i form av Arc A770 Predator Bifrost. Nu menar ett nytt rykte att företaget ämnar att ta sina Predator-märkta grafikkort och expandera satsningen till AMD:s Radeon RX 7000-serie. Dessa varianter påstås komma till butikshyllor i lösvikt och inte endast i färdigbyggda datorer från Acer. Precis som man gjort med Predator Bifrost-upplagan av Intels Arc A770.

Företaget har sedan tidigare byggt egna varianter av AMD och Nvidias grafikkort. Dessa har dock varit ämnade för företagets färdigbyggda datorer. Nu hävdas det alltså att man förbereder sig för att ge sig in på marknaden för grafikkort ännu mer. Ryktet kommer från kinesiska forum och hävdar att Acer siktar på att lansera dessa partnertillverkade grafikkort någon gång under 2023.

Arc A770 Predator Bifrost

Ryktena menar också att företaget i dagsläget inte har några planer på att tillverka egna varianter av Nvidias grafikkort. Detta innebär inte att vi aldrig kommer att se några Predator-märkta Geforce-grafikkort utan att Acer i dagsläget helt enkelt inte har något avtal med Nvidia för sådana grafikkort. Skulle detta komma att ändras i framtiden kan vi alltså komma att se den första partnertillverkaren på marknaden som erbjuder grafikkort från AMD, Intel och Nvidia.

I sedvanlig ordning rekommenderas en nypa salt till rykten. I dagsläget har vi inte sett några Predator-grafikkort utöver de Intel Arc-baserade modellerna avtäckas. Således får vi helt enkelt vänta och se vad Acer har planerat för framtiden och sin grafikkortssatsning.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments