Ultrabooks blir enligt Intel nästa stora grej på den bärbara marknaden, vilket vi har svårt att inte hålla med om med tanke på succén Apple MacBook Air har gjort. De större PC-tillverkarna ska alla ha minst en Ultrabook i beredskap och ASUS som väntades bli först på marknaden kan eventuellt vänta hård konkurrens från dag ett då Acer påskyndar lanseringen av sin Ultrabook, Aspire 3951.

I september har ASUS tänkt lansera världens första Ultrabook UX21 på 11,6″ som siktades under maj månad i år. Man har även en till Ultrabook på gång, under namnet UX31 med ett mått på 13,3″ som ska lanseras. ASUS var först ut med att visa upp en Ultrabook-design med UX21, som även vart det exempel Intel till en början hade som referensdesign för Ultrabook-konceptet.

ASUS UX21 mäter 17 mm i profil och väntas bli världens första Ultrabook

Vi fick tidigare i månaden syn på de första bilderna på Acers Ultrabook – Aspire 3951 med ett mått på 13,3″ och även prislappen ska ha läckt ut på runt 7 000 – 9 000 kr beroende på konfiguration. Nu avslöjar en av cheferna på Acer att man redan reviderat innandömet av Aspire 3951 två gånger, och att man bara har den här 13,3″-modellen på ingång.

Acer Aspire 3951 mäter 13 mm i profil med ett aluminium-chassi

Acer väljer även att pressa lanseringsdatumet på deras Ultrabook till september månad för att konkurrera med ASUS och ta del av den första försäljningsvågen på marknaden. Hur priserna blir på de första Ultrabook-modellerna är ännu oklart, och vi kan inte ta prisuppgifterna på Acer Aspire 3951 som konkret fakta ännu. Vi vet med säkerhet att samtliga datortillverkare har haft svårt att hålla sig inom Intels ramar för en Ultrabook och hålla sig under $999 (~9 000 kr) och en kvalificerad gissning är att de första modellerna inte kommer bli så mycket billigare än en Macbook Air.

Källa: Digitimes

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments