Acers laptop har hög Surface-skärm utan högt pris

Samma arbetsvänliga format, lägre prislapp

0

Bärbara datorer utrustade med bildskärmar som har 3:2 i bildformat har funnits på marknaden sedan tidigare. Dock oftast hos mer premiumprodukter som Microsofts Surface-modeller. Detta siktar Acer på att ändra med kommande med företagets kommande Swift-modell.

När det kommer till att utveckla nya bärbara datorer som inte kostar skjortan har i princip alla tillverkare fått hålla sig till mer eller mindre identiska komponenter i sina enheter. Detta då det inte går att lansera en dator vars komponenter endast tillverkas i relativt begränsad upplaga och samtidigt hålla ned prislappen.

Ett exempel på detta är hur vi sett bildskärmar med bildformatet 16:9 hos de allra flesta billigare laptop-modeller under de senaste åren. Bildformatet 3:2 har tidigare nästan exklusivt skymtats i premiumdatorer som Googles Pixelbook eller Microsofts Surface-enheter. Under CES 2020 har dock formatet visats upp hos en bärbar dator från Acers Swift 3-familj som siktar på att sänka prislappen för bildformatet en smula.

Just denna bildskärm kommer med en upplösning på 1 504 x 2 256 pixlar. En ganska så högupplöst bildskärm med andra ord sett till hur dess storlek klockar in på 13,5 tum.

Acers nya Swift-laptop med detta något udda bildformat kommer att lanseras i Sverige någon gång under våren 2020. Dess riktpris är spikat till 700 euro vilket gissningsvis kommer att resultera i cirka 7 000 – 8 000 svenska kronor. Det rör sig inte om någon absolut budgetdator men kan ses som startskottet för ett nytt bildformat hos allt billigare laptops. Det vill säga om resten av marknaden kommer att haka på denna förändring.

 

Presenteras i samarbete med:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments