Vi skrev i förra veckan om att Acer ska skynda på lanseringen av sin Ultrabook för att konkurrera med ASUS. Som det ser ut idag blir det de två aktörerna man ska vända sig till om man är intresserad av en Ultrabook, och Acer blir den första med en listning av datorn på en italiensk sida med namnet Ultrabook S3.

Acer Aspire 3951 blir företagets första Ultrabook, och troligtvis den enda de har att erbjuda en tid framöver. ASUS väntas också komma med minst två modeller i 11,6″ och 13,3″ vid namn UX21 respektive UX31. Andra tillverkare verkar hålla sig på avstånd i väntan på att se hur marknaden tar emot den nya produktkategorin som påminner väldigt mycket om de populära Apple MacBook Air-datorerna på 11,6″ respektive 13,3″.

Men Acers Ultrabook blir den första att bli listad i butik vilket betyder att de kan hinna före ASUS lansering. Aspire 3951 har dock ändrat namn till Ultrabook S3 och kommer med rätt så intressanta specifikationer med tanke på dess tunna mått som ska vara endast 13 mm i profil enligt tidigare uppgifter.

Processorn är en Intel Core i5-2467 med två kärnor på 1,6 GHz, med flertrådstekniken Hyper-Threading och ett Turbo-läge på 2,3 GHz. Den integrerade grafikkretsen HD 3000 kommer med en klockfrekvens på magra 350 MHz men har ett aggressivt Turboläge på 1,15 GHz och sett till lagring kommer den med en 320 GB hårddisk och en SSD på 20 GB. Med tanke på att Intel haft som riktmått att tillverkarna ska använda sig av en SSD, eller en hårddisk tillsammans med en SSD och deras Smart Response-teknik är det inte helt otroligt att det är detta som gäller.

Acer_Ultrabook_S3

I den första listning ligger datorn på €786,19, vilket är riktigt nära de 7 500 kr det först pratats om med datorn. Förutsatt att uppgifterna stämmer är det en modell att se fram emot då SSD-cache-tekniken från Intel bevisligen fungerar och kan ge dig båda lagringsutrymme och den kvicka prestandan en SSD har att erbjuda.

Källa: TCMagazine

Relaterade nyheter:

Subscribe
Notifiera vid
6 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Mean Machine
Mean Machine
12 Årtal sedan

Nu blev jag sugen på en Acer. Livsfarligt.

shaglord
12 Årtal sedan

Den här är ju hur cool som helst. Speciellt när jag läste att den kommer med både ssd och mekanisk. Undrar om man inte kan trolla lite då och utöka dessa 20GB och sedan slänga i en Samsung 1TB disk som mekanisk. Rätt smidig lösning. Undrar hur högupplöst skärmen är och om den är skräp-glare. I övrigt en mycket intressant kandidat. /s

Anton Karmehed
Admin
12 Årtal sedan

Ja nu börjar det likna något. Tror faktiskt att en “hybridlösning” kan vara en ganska vettig satsning i de billigare ultrabook-systemen. Är på väg att köpa en MacBook Air till sambon och det går liksom inte att köra på 64GB modellen, men det är ändå surt med 1700 spänn extra för att bara få 64GB extra lagringsutrymme (förvisso även mer RAM men ändå).

shaglord
12 Årtal sedan

Tänkte iofs på nu att det kanske rör sig om en 1,8″ enhet. Vet inte hur maxade dem kan bli men 320GB låter inte otroligt nu. Förhoppningsvis är det 2,5″ men att acer sparar lite där med tanke på slutpriset. /s

johnjensen
12 Årtal sedan

[quote name=”shaglord”]Den här är ju hur cool som helst. Speciellt när jag läste att den kommer med både ssd och mekanisk. Undrar om man inte kan trolla lite då och utöka dessa 20GB och sedan slänga i en Samsung 1TB disk som mekanisk. Rätt smidig lösning. Undrar hur högupplöst skärmen är och om den är skräp-glare. I övrigt en mycket intressant kandidat. /s[/quote]
skräp-glare gör ju så man absolut inte längre vill handla ny Laptop. Snyggt men opraktiskt. Vad tänker folk när de köper bärbara. Användas inne med fördragna rullgardiner?