Microsofts jätteaffär med att köpa Activision Blizzard för 69 miljarder dollar har nu kommit ett steg närmare verklighet. Trots att Activisions godtog Microsofts erbjudande rätt snabbt fanns det fortfarande ett par hinder kvar. Nu har man kommit förbi ett av dessa.

Innan Activision Blizzard blir en officiell del av Microsofts armada av spelstudios är det ett par steg förutom överenskommelsen mellan företagen som måste tas. Nu är affären en bit närmare verklighet efter att Activisions aktieägare röstat om sammanslagningen.

När Microsoft lade fram sitt bud låg Activisions värde på cirka 76 dollar per aktie. Microsofts bud var nästan 20 dollar per aktie över det dåvarande värdet. Något som gör att det kanske inte kommer som någon större överraskning att Activisions aktieägare nu röstat för att gå vidare med affären. Enligt uppgifter ska hela 98 procent av aktieägarna ha röstat ja till att sälja studion till Microsoft.

Trots detta är det fortfarande en bra väg att gå innan affären går i hamn. Just nu har amerikanska FTC en utredning om potentiellt konkurrenshämmande fuffens relaterat till affären. Hemsidan Bloomberg spekulerar även i att det kan finnas en generell skepsis från investerare. Detta då spelutvecklarens aktier ligger på en fortsatt låg nivå. Något som kan peka mot en rädsla hos investerare att affären inte kommer gå igenom.

Microsofts storköp har i alla fall kommit en bit på vägen. Det finns dock fortfarande möjlighet att köpet skjuts ner innan det är helt klart. Fortsätter allt gå som man hoppas kommer affären vara helt klar och Activision Blizzard blir en del av Microsoft någon gång under 2023 års första halva.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments