Minnestillverkaren Adata fortsätter att flytta gränserna för minnesmoduler på konsumentmarknaden. Nu lanserar företaget sin nya XPG V2-serie som arbetar med en frekvens på upp till hela 3 100 megahertz, nytt rekord på konsumentmarknaden. Något även prislappen aspirerar på.

Adata är inte sena på att visa upp sina färdigheter inom minnestillverkning och deras senaste alster på DDR3-marknaden bräcker det mesta. Adata XPG V2 3100 heter värstingmodulen i tillverkarens nya minnesserie och ska vara kapabel att arbeta i en klockfrekvens på 3 100 megahertz i Intels Z87-plattform tillsammans med företagets Haswell-processorer. Minnesmodulerna fungerar även på andra plattformar men Adata menar att man för bästa resultat bör använda Intels senaste konsumentplattform.

Vid 3 100 megahertz har man gått långt över de 1 600 megahertz som är den specificerade minnesfrekvensen för Intels Haswell-processorer och troligtvis är det tyvärr långt ifrån alla Haswell-processorer som mäktar med dessa höga minnesfrekvenser.

Adata XPG V2 3100 ska använda sig av speciell teknik för att effektivisera värmeavledningen och kommer utrustade med värmespridare i aluminium, färgade i silver eller aluminium. Minneslatenserna vid maximala frekvensen på 3 100 megahertz är specificerade till CL12-14-14-36 vid 1,65 volt.

Långt ifrån alla minnesmoduler ur Adatas fabriker klarar av dessa extrema frekvenser och urvalet är både begränsat och påkostat. Riktpriset för ett dubbelkanalspaket på 2 x 4 gigabyte ligger på hissnande 9 849 kronor inklusive moms.


Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
n0pax
10 Årtal sedan

Allt är relativt knappt 10 000kr 🙂
Roliga minnen, kanske man kan köpa sen när de släpper ddr4 minnen 😆

Calathea
10 Årtal sedan

Billigt och bra.

Läsvärt för den som vill satsa på hög MHz och skyhöga timings: http://forum.hwbot.org/showthread.php?t=80767

dj christian
dj christian
10 Årtal sedan

T.o.m snabbare än DDR4 som börjar på 2133mhz. Mäktigt!