Elektronikjätten LG vill också ge sig in på marknaden för stationära pekskärmar och samtidigt som man fortsätter sitt fokus på mer högkvalitativa IPS-paneler är det pekteknik som prioriteras. Under CES 2013 är det bland annat företagets 23 tums Touch 10 ET83-skärm som visas upp.

LG presenterade Touch 10 ET83 redan i oktober förra året i samband med Microsofts lansering av Windows 8. Men den 23 tum stora pekskärmen har levt en ganska anonym tillvarelse sedan dess. Nu verkar pekteknik i stationära skärmar återigen vara på tapeten och kort efter att Samsung avslöjade sina planer på att presentera en egen 24 tums pekvänlig datorskärm har alltså LG börjat prata på nytt om Touch 10 ET83.

Skärmen har en 23 tums IPS-panel med goda betraktningsvinklar och en vad vi tippar är en upplösning på 1 920 x 1 080 pixlar. Skärmen har även stöd för så kallad multi-touch med 10 samtida avläsningspunkter.

lg_touch

I ett pressmeddelande skriver LG att skärmen är optimerad för Windows 8 och att pektekniken är kompatibel med musikapplikationer för virtuella piano, syntesizers och stränginstrument. I ett försök att marknadsföra skärmens tio tryckpunkter talar man även om en mer naturlig skrivupplevelse på skärmtangentbordet i Windows 8, vilket vi kanske har lite svårt att se användningsområde för i en stationär skärm.

Pekvänliga stationära skärmar ser ut att bli en av de hetare produkterna på CES 2013 i år. Hur är det bland våra läsare, är det någon som ser användningsområde för pekskärmar i sin stationära dator?


Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
4 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
zapp
11 Årtal sedan

Sluta upp med det där och ge oss högre upplösning till vettigt pris istället för en massa fingerkladdande.

n0pax
11 Årtal sedan
11 Årtal sedan

Jag känner faktiskt ett väldigt stort behov av det i win8. Men ännu hellre en teknik så man slipper ta i skärmen alls, men bättre än ingenting. Lär ju bli ett köp.

johnjensen
11 Årtal sedan

Har en 15.6 tums Laptop med pekskärm och windows 8. Lite väl stor yta att arbeta mot och kanske 13 tums-formatet är bättre lämpat. Men om man ställer datorn på bordet och använder mus+tangentbord blir ju avståndet större och en 13 tums skärm lite för liten. Känns lite som en kompromiss.

Man skulle haft en mindre dator för knäsurfande och denna 15,6 tummare som bordsdator.