Förutom att släppa en ny grafikkortskylare har Alpenföhn gått ut med en ny luftkylare som kan visa sig bli en giftig konkurrent mot dagens prestandakylare så som Noctua NH-D14. Kylaren kommer med en design som påminner väldigt mycket om NH-D14 fast på bild ser det ut att kunna bli strået vassare med 8 värmeledningsrör och något högre area med sin “vågiga” design.

Alpenföhn K2 följer en så kallad Twin-Tower-design som blivit populär på senare tid bland tillverkare för att få ut det där lilla extra mot sina konkurrenter. K2 kommer med inget mindre än 8 st 6 mm värmeledningsrör med nickelplättering och 49 aluminium-kylflänsar. Det vi normalt ser hos tillverkare när de har så här många värmeledningsrör är att de lägger ett antal av dessa ovanpå vilket inte låter de övre att verkligen få sträcka på benen, men i K2 ser samtliga ut att ligga parallellt med varandra.

Alpenfohn_K2a

Alpenfohn_K2b Alpenfohn_K2c

Något annat Alpenföhn valt att göra för att uttrycka sig med K2 är att har ett nästan vågformat mönster på aluminium-kylflänsarna något som mycket väl kan ge högre kylningsförmåga då luften från fläktarna har en något högre area att röra vid. Sidorna på kylaren är även stängda för att se till att ingen luft läcker ut längs sidorna. Kylaren kommer utrustad med en 120 mm fläkt och en 140 mm i mitten, men förutsatt att det ingår monteringsfästen ska det inte vara några problem att installera ännu en 120 mm fläkt.

Lanseringsdatum för Alpenföhn K2 är ännu okänt men prislappen kommer lägga sig på närmare 700 – 750 kr när den når Sverige.

Källa: Alpenföhn

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Moffer
13 Årtal sedan

Plagiat så det skriker om det! 😛

BlackGoat
13 Årtal sedan

[quote name=”Moffer”]Plagiat så det skriker om det! :P[/quote]

Plagiat av vad ?
Ingen av de nuvarande värsting-kylarna har samma design, med vågformat mönster och slutna sidor till exempel. Själva utformningen med heatpipes med flänsar varvat med fläktar är ju rätt självklar för att maximera kylningsförmågan.

Nästan som att säga att en biltillverkare plagierar alla andra för att deras modell också har 4 hjul och en motor 😉

Lite hårddraget sådär… men du fattar 🙂

Tycker det är kul med konkurrens. Pressar priserna åt oss konsumenter.
Sitter själv på en Be Quiet Dark Rock PRO C1. Mest för looks för mitt kommande chassibygge.