AMD har nu börjat leverera nya säkerhetsuppdateringar som på både operativsystemnivå och genom uppdaterad mikrokod ska motverka säkerhetshålet känt som Spectre 2.

Under gårdagen publicerade AMD:s Mark Papermaster ett blogginlägg där han beskriver företagets senaste säkerhetsuppdateringar mot säkerhetshålet Spectre 2.

Den nya uppdateringen som kommer i två delar: en del som ska motverka säkerhetshålet på operativsystemnivå. Denna skickas ut via Microsoft som en del av Windows-uppdateringen 1709. Linux-användare ska redan tidigare under året fått en säkerhetsuppdatering likt denna.

Den andra delen är en uppdaterad mikrokod. Denna skickas ut som BIOS-uppdateringar till moderkort genom moderkortens respektive tillverkare.

Papermaster påminner även läsare om att man är säkra på att säkerhetshålet Meltdown inte drabbar AMD-processorer. Samt att säkerhetsuppdateringar för Spectre 1 ska ha levererats tidigare under året.

bulldozer cpus

Angående uppdaterad mikrokod nämner Papermaster hur AMD har lanserat den senaste uppdateringen för Spectre 2 för alla AMD:s processorer från första Bulldozer-baserade enheterna som lanserades 2011 upp till de nuvarande Zen-baserade Ryzen-processorerna.

Värt att påpeka är att det är upp till moderkortstillverkarna att distribuera dessa BIOS-uppdateringar. Det finns en risk att användare av äldre plattformar kan få vänta på att motta dessa uppdateringen. I värsta fall kan det även bli så att moderkortstillverkaren väljer att inte lägga tid och resurser på att distribuera uppdateringar till äldre, icke-aktuella moderkort.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments