AMD har än så länge inga större designvinster att skryta med för surfplattor, men deras nästa generations processorplattform kan ändra på den saken. Temash ska nu visas upp tidigt i början på nästa år under CES (Consumer Electronics Show) för företagets partnertillverkare.

Veckor innan lanseringen av Windows 8 informerades vi om att AMD:s plattform för surfplattor, Hondo, var på gång. Företaget erkände motvilligt att Hondo inte hade särskilt många designvinster och detta är av flera skäl. Delvis är systemprocessorn Z-60 relativt strömhungring med ett TDP-värde på 4,5 watt och har en separat sydbrygga. Temash är uppföljaren på Hondo som vi väntar oss kommer bli ett mer intressant alternativ för deras partnertillverkare.

Temash kommer med upp till fyra kärnor av den nya arkitekturen Jaguar och företagets grafikarkitektur Graphics Core Next som används i deras senaste HD 7000-serie grafikkort. Inbyggt på samma bit kisel hittar vi även sydbryggan, vilket i praktiken innebär att AMD kan erbjuda hela sin plattform i ett paket. Förutom att underlätta vid utveckling och sammanställning av färdiga konsumentlösningar bör strömeffektiviteten märkbart förbättras. TDP-värdet för Temash specificeras till mellan 3,6 och 5,9 watt, vilket antyder att AMD planerar lansera flera olika modeller.

Temash väntas anlända senare under 2013, men AMD ska vara redo att visa upp prototyper för deras partnertillverkare under CES som drar av stapeln den 7 januari. Förhoppningsvis läcker fler detaljer ut om deras kommande systemprocessor för surfplattor i samma veva. Det är inte helt osannolikt att de även kommer visa upp Kabini, den plattform som ersätter företagets bästsäljande plattform Brazos 2.0 under årets andra kvartal.

Källa: Credit Suiise Technology Conference via Fudzilla


Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
shaglord
11 Årtal sedan

Riktigt coolt att sydbrygga är integrerad. Enchipsdator med lite ledningar för kontakter. Billigt, strömeffektivt, litet och bra. Bravo. /s