En tidigare välinformerad analytiker hos KGI, Ming-Chi Kuo, uppger att nästa upplaga av Apple Iphone kan få ett internt lagringsutrymme upp till 128 gigabyte. Samtidigt menar Kuo att en guldfärg kommer finnas tillgänglig och att processorn A7 blir 20 procent mer effektiv.

Vi börjar närma oss vad många anser blir lanseringsevenemanget för en rad nya Apple-produkter den 10 september, och rykten och läckor blir allt mer frekventa. KGI-analytikern Ming-Chi Kuo har ett gott rykte av att förutse vad som kommer introduceras med nya modeller av Apples produkter och har i en rapport som hamnat i händerna på Appleinsider uppgivit sina misstankar om den kommande telefonen som förväntas få namnet Iphone 5S.

Delvis förväntas det maximala lagringsutrymmet på telefonen ökas till 128 gigabyte från tidigare 64. Det är en uppgift som faller väl i linje med tidigare produktuppdateringar, då surfplattan Ipad i februari fick just en sådan uppdatering. Det skulle även hjälpa till att väga upp för avsaknaden av minneskortsläsare, vilket blir fallet med allt fler surfplattor och mobiltelefoner idag.

Uppdateringar till systemprocessorn, kameran – och en skvätt guld

Samtidigt nämns en del uppdateringar till systemprocessorn, som förväntas få namnet A7. Årets upplaga förväntas använda sig av ARMv8-arkitekturen med flera egna modifikationer samt tillsammans med 1 gigabyte LPDDR3-minne. Allt som allt ska den nya processorn vara 20 procent effektivare än den tidigare A6X.

Bland de mindre nyheterna som förväntas är en uppdatering till kameran, som bibehåller samma sensor som tidigare men med en ny f2.0-bländare och dubbla LED-blixtar, samt att telefonen kommer erbjudas i guldfärg utöver de redan existerande svarta och vita alternativen.

I och med att Kuo är en analytiker och inte en faktisk anställd på Apple får vi ta uttalandet med en nypa salt i havet av rykten inför lanseringen. Dessa antaganden faller väl i linje med tidigare uppgifter, men vi kommer helt enkelt behöva invänta den 10 september och se vad Apple har i kikaren.

Källa: Appleinsider

Relaterade nyheter

Subscribe
Notifiera vid
5 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
hemliga arne
hemliga arne
10 Årtal sedan

Fortfarande Skräp och förmodligen för högt pris som vanligt,

hemlige Lasse
hemlige Lasse
10 Årtal sedan

[quote name=”hemliga arne”]Fortfarande Skräp och förmodligen för högt pris som vanligt,[/quote]

Sakligt och bra…. 😡

hemlige Lasse
hemlige Lasse
10 Årtal sedan

Tack för bra artiklar NHW. 8)

AMD73
10 Årtal sedan

[quote name=”hemliga arne”]Fortfarande Skräp och förmodligen för högt pris som vanligt,[/quote]

jag har billigaste ericson knapp telefon. den har bra batteritid. bra täckning och rätt bra ljud i den också. dessa 3 viktigaste sakerna klarar ju ingen smartfone vad jag läst. dom kan allt annat bra för utan vara en jävla telefon bra att snacka i. snackar man med någon som hörs dåligt och bryts ofta. då frågar jag om det är jävla äpple telefon. vilket man ofta får höra det är.
Någon som vet nån telefon som har bra teckning och bra högt ljud i luren när man snackar?????????????????????????

-Tjalve-
-Tjalve-
10 Årtal sedan

[quote name=”AMD73″][quote name=”hemliga arne”]Fortfarande Skräp och förmodligen för högt pris som vanligt,[/quote] jag har billigaste ericson knapp telefon. den har bra batteritid. bra täckning och rätt bra ljud i den också. dessa 3 viktigaste sakerna klarar ju ingen smartfone vad jag läst. dom kan allt annat bra för utan vara en jävla telefon bra att snacka i. snackar man med någon som hörs dåligt och bryts ofta. då frågar jag om det är jävla äpple telefon. vilket man ofta får höra det är.Någon som vet nån telefon som har bra teckning och bra högt ljud i luren när man snackar?????????????????????????[/quote]… Läs hela »