Apples nästa generations surfplatta – iPad 3, ligger bara ett fåtal dagar från lansering och nu har MIC Gadget fått tag på ett skal och frontglaset till den nya surfplattan. Den påminner mycker om iPad 2, med vissa små ändringar.

iPad 3 ska med största säkerhet tillkännages den 7:e mars och det som fått mest uppmärksamhet är den högupplösta 9,7-tumsskärmen på 2 048 x 1 536. Processorn som driver den väntas bli en uppdatering av deras Apple A5 vid namn Apple A5X, där vi väntar oss att grafikdelen fått det största lyftet med tanke på den höga upplösningen. Precis som tidigare iPads, kommer iPad 3 finnas med lagringsutrymme på 16, 32 och 64 GB.

Det har även ryktats om att iPad 3 kommer sakna en hemknapp, men enligt videon nedan stämmer det alltså inte. Till stora delar påminner chassit om iPad 2 med vissa undantag. Den nya surfplattan blir marginellt tjockare men med mer rundade kanter, någonting som väntas få den att kännas tunnare än föregångaren. Tillbehör i form av Smart Cover och dylikt, väntas vara fullt kompatibla med den nya surfplattan.

På baksidan ser vi en plastlist, likt den vi såg att ASUS lagt till på sin Transformer Infinity 700. Detta antar vi är för att få bättre mottagning med diverse trådlös teknik. Vi vet att Apple tidigare satt antennen bakom deras logotyp, och det är ännu oklart varför de valt att göra detta. Det kan beror på det beryktade LTE/4G-stödet som ska finnas, men det är ännu oklart om det är någonting som är aktuellt med iPad 3. Vi tycker att detta förstör lite av den stilrena design som Apple haft med tidigare iPads.

iPad 3 kommer med största säkerhet att avtäckas den 7:e mars, och det som helt klart är mest intressant är skärmupplösningen. Priset på den nya iPaden väntas bli detsamma som dagens iPad 2, och vi antar att iPad 2 i sin tur kommer hamna i samma prisklass som första generationens iPad. Det här skulle innebära att iPad 3 kommer att kostar runt 4 000 kronor och uppåt.

Källa: MIC Gadget, MacRumors


Relaterade nyheter:

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Retur
12 Årtal sedan

Varför tittar jag på det här för 😮

Anton Karmehed
Admin
12 Årtal sedan

Haha det var faktiskt något långdraget måste jag hålla med om. Men ska bli intressant att se vilka andra förändringar som finns under huven.. 🙂