Idag släppte Apple sin nya generation iMac, en datorfamilj som gjort företaget känt bland många användare med dess komponenter inbakade bakom skärmpanelen. Mera känt som en allt-i-ett dator, ett allt mer populärt begrepp bland PC-tillverkare. Det nya iMac bjuder på är det senaste från Intel Sandy Bridge, grafikkort från AMD:s HD 6000-serie och det nya gränssnittet Thunderbolt.

iMac delas som vanligt upp i 2 väldigt tydliga kategorier, en billigare modell på 21.5″ med en upplösning på 1920×1080 och en dyrare variant på 27″ med en upplösning på 2560×1440. Enligt Apple själva så levererar den nya iMac upp till 70% högre prestandan än tidigare, och grafikprestanda som är upp till tre gånger så hög än deras tidigare iMac. Det finns 2 modeller av varje storlek att välja på men datorerna går att konfigurera fritt.

De nya datorerna från Apple kommer som standard med senaste arkitekturen från Intel vid namn Sandy Bridge och de processorer som sitter i är Intel Core i5-processor med 4 kärnor i olika frekvenser beroende på modell, men kan uppgraderas till en Intel Core i7 med 4 kärnor och HyperThreading för 8 trådar. På grafikkortssidan kommer den billigaste modellen med HD 6750 512MB, medan de 2 mellersta kommer med HD 6770 512MB. Toppmodellen kommer utrustad med AMD:s värsting HD 6970 1GB som även kan uppgraderas till HD6970 2GB.

Skärmen som vi tog upp tidigare levereras i antingen 21.5″ eller 27″ men gemensamt för båda är att de levereras med IPS-paneler och LED-bakgrundsbelysning. Även det nya gränssnittet Thunderbolt från Intel finns närvarande och har tidigare bara funnits i Apple:s MacBook-serie. Det ser ut som att Apple tror starkt på det nya gränssnittet men endast tiden kan utvisa hur det kommer gå för Thunderbolt.

macouts

Något annat som Apple anser vara viktigt med iMac är deras FaceTime HD som helt enkelt är en inbyggd webbkamera med tillhörande mjukvara som låter dig kommunicera med andra som har en iPad 2, iPhone 4 eller den nuvarande generationen iPod touch, och andra Intel-baserade Mac-datorer i den upplösning som stöds av varje enhet.

För de som faktiskt har ett intresse av Apple:s datorer finns deras nya iMac tillgängliga på Apple Store att beställa redan idag och priset går från 10 995 kr och uppåt beroende på modell och konfiguration.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments