Archos släpper ofta intressanta, udda och prisvärda surfplattor. Detsamma kan sägas om deras senaste Gamepad som är mer spelkonsol än surfplatta med sina 14 fysiska knappar. Priset ser inledningsvis bra ut när vi tittar på vad som erbjuds.

Archos Gamepad är en intressant skapelse då det liknar mer en portabel spelkonsol än en surfplatta. Mycket riktigt är det en surfplatta i grunden med operativsystemet Android 4.1, Jelly Bean men resten av kalaset och idéerna står Archos bakom. Det finns 14 fysiska knappar varav 2 är analoga styrspakar. I de spel där knapparna inte är förinställda från Archos går de att ställa in med företagets egenutvecklade Game Mapping Tool.

“Spelkonsolen” kommer med en Rockchip RK3066-processor med två ARM Cortex-A9-kärnor på 1,6 gigahertz och en fyrkärnig Mali-400MP på 250 megahertz. Det här är samma grafikdel vi återfinner i Samsung Exynos 4412, denna är dock klockad till 400 megahertz i Galaxy S III. Processorn kompletteras med en gigabyte RAM-minne. Sett till lagring finns 8 gigabyte inbyggt, detta kan dock utökas med ett microSD-kort på upp till 32 gigabyte.

För trådlös kommunikation finns endast Wifi att tillgå och för att koppla Archos Gamepad till en extern skärm finns en Mini HDMI-anslutning. Enheten mäter 229,8 x 118,7 x 15,4 millimeter och har en vikt på 330 gram. Slutligen har vi skärmen på 7-tum med en upplösning på 1 024 x 600 pixel, vilket är lite för lågt för vår smak.

Archos Gamepad ser på det stora hela intressant ut bortsett från skärmens upplösning men med ett pris på 149 euro, motsvarande 1 500 kronor inklusive moms är det en punkt som kanske går att förlåta. Förutom spelbiblioteket i Google Play är det här en perfekt kandidat för emulering av konsolspel, men om det är ett substitut till Nintendo 3DS eller Playstation Vita går att diskutera. Lanseringen sker någon gång under första kvartalet 2013.

Källa: Archos via Fudzilla


Subscribe
Notifiera vid
4 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
11 Årtal sedan

Tycker inte 1 024 x 600 är lågt för det priset

11 Årtal sedan

Jämför man med 3ds och vita så är det mer för pengarna hårdvarumässigt, möjligtvis har vita bättre cpu. Jag hoppas att Nintendo inser att det inte räcker med en jätteliten ökning i prestanda till nästa bärbara konsol. Denna visar ju även att man kan göra en billig konsol med grymma specs nu när bärbara industrin har utvecklats massivt, med Nintendos kontrakter och erfarenhet borde de kunna göra något billigare eller bättre.

AmiDonc
11 Årtal sedan

För det priset kommer det bli ett köp utan tvekan.

EDIT: Såg att den redan går att köpa. Men just nu slut.

S0urcerr0R
11 Årtal sedan

1024×600 är vad många netbooks har.. borde med andra ord räcka långt på en liten 7 tums skärm.. Cortex A9 lösningen bjuder oxå på en hel del kraft.
$149 är dessutom ett oförskämt bra pris för allt detta inkl pekskärm (?)