ASUS ARES ser ut att bli det kanske snabbaste grafikkortet på marknaden med sina två Cypress GPU kretsar. Men den begränsade utgåvan av ASUS-monstergrafikkort är allt annat än prisvärd, närmare 12 000 kronor får man vara beredd att hosta upp.

ASUS ARES har faktiskt ett riktpris satt så högt som 13 395 kronor inklusive moms i Sverige. Vilket betyder att de första uppgifterna om ett pris under 10 000 kronor bara varit önskedrömmar.

ASUS skeppar som bekant ARES i en exklusiv aluminiumtillverkad attachéväska och här hittar man utöver ett exklusivt grafikkort en ASUS ROG gamingmus tillsammans med lite passande adaptrar och kablar.

Själva kortet är både långt, och extra högt, 290 x 126 mm och har en egenutvecklad kylninglösning som med dubbla kopparblock och en stor 100mm fläkt ska hålla de två grafikkretsarna svala. De två GPU-kretsarna är klockade till 850 MHz och akompanjeras av en 4GB GDDR5-minnesbuffert som klockats till 4 800 MHz. För att hålla kortet välgött har man tryckt på dubbla 8-pins strömkontakter samt en 6-pins strömkontakt.

ares

Exakt hur många exemplar som kommer att tillverkas är inte helt klart, men med ett pris på runt 12 000 kronor inklusive moms som bäst i svenska butiker lär de knappast säljas i större kvantiter.

De första testerna visar i alla fall att kortet är snabbare än de mesta, om inte allt, som finns på marknaden idag.


Subscribe
Notifiera vid
4 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Dr.Blue
13 Årtal sedan

Kostar mer vad hela min dator kostade. Ärlighetens namn tycker jag 12 000 för ett grafikkort är ett omotiverat köp.

nussse
nussse
13 Årtal sedan

Det presterar ju enligt hothardware bara något bättre än vanliga 5970 så kortet känns som en lång och tung e-penis. Hade jag 12k över skulle jag lägga det på något betydligt roligare 🙂