Medan Samsung på många sätt lagt ribban för anteckningsvänliga jättetelefoner så har långt ifrån alla andra tillverkare hoppat på tåget. Asus vill tackla sin konkurrent med 6-tumsmodellen Fonepad Note 6 med en aktiv stylus och en processor från Intel under huven.

Trots en relativt hård satsning har Asus genomslag på telefonmarknaden inte varit överdrivet stor, och nu riktar företaget in sig på stora telefoner med aktiv penna för anteckningar. Just elektronik för anteckningar är någonting Asus satsat hårt på tidigare, då främst i sina surfplattor.

Fonepad Note 6 är som namnet antyder en 6-tumstelefon, och operativsystemet är som bekant Android. Onekligen finns det en del likheter med Samsungs Note-serie, och det är trots allt en underkategori av smartphones som kan vara svår att differentiera sig i. Upplösningen på skärmen är 1 920 x 1 080 pixlar vilket ger en pixeltäthet på omkring 367 pixlar per tum.

fonepad_note6

Istället för att som Samsung använda sig av en inhemsk processor eller en Qualcomm-modell har Asus valt att använda sig av en Intel Atom-processor på 2 gigahertz, men precis som konkurrenten så är designen något åt det plastigare hållet.

Asus Fonepad Note 6 lanseras senare i år, men vi har ännu inte fått ta del av en prislapp.


Relaterade nyheter

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Bogey
10 Årtal sedan

Gääääääääääääääääääääääääääääääsp.