Tillverkaren Asus har nu lanserat BIOS-uppdateringar med skydd mot säkerhetshålen Spectre och Meltdown för moderkort med 9-seriens styrkretsar för processorarkitekturerna Haswell och Broadwell.

Sedan säkerhetshålen Spectre och Meltdown blev allmänt kända omkring årsskiftet har både hårdvaruutvecklare och mjukvaruutvecklare haft händerna fulla med skadekontroll.

Intel må ha stoppat utvecklingen av säkerhetsuppdateringar för äldre plattformar. Uppdateringar för processorfamiljerna Haswell och Broadwell finns däremot tillgängliga. Det är dock upp till moderkortstillverkarna att distribuera dessa uppdateringar.

Nu har Asus gjort uppdateringar mot Spectre och Meltdown tillgängliga för moderkort med 9-seriens styrkretsar. Det vill säga moderkort för just processorarkitekturerna Haswell samt Broadwell.

Techpowerup rapporterar att uppdateringarna är märkta av Asus som “Beta”. Detta sägs vara då moderkorten med dessa styrkretsar inte längre tillverkas och att garantierna på dessa sannolikt har gått ut. Asus Beta-markering är på vis en förebyggande strategi mot möjliga problem som kan uppstå för Asus om användares system fortfarande skulle klassificeras som “utsatta”. Eller om någonting skulle gå snett under uppdateringen av BIOS som resulterar i permanenta problem med moderkorten.

Uppdateringarna bör finnas tillgängliga redan nu under “Support”-delen av produktsidorna för moderkort med 9-seriens styrkretsar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Korven
Korven
6 Årtal sedan

Hur ser det ut för bärbara Asus med Broadwell?