Asus har nu bekräftat att den efterlängtade budgetsurfplattan Nexus 7 kommer att landa på svenska marknaden i september månad. Asus bekräftar också att man endast kommer att sälja den större modellen i familjen med 16 gigabyte lagringsminne – prislappen landar på mellan 2 000 till 2 400 kronor.

Asus har på sin Facebook-sajt tidigare under dagen bekräftat det många väntat på – mer konkreta uppgifter kring säljstarten i Sverige. Surfplattan har med sitt låga pris, förhållandevis kraftfulla hårdvara och inte minst sin purfärska Android 4.1 “Jelly Bean” mjukvara blivit en säljsuccé för Google och Asus. Att surfplattan inte dyker upp på svenska marknaden förrän efter sommaren kan kännas lite snopet. Men med tanke på att Google tvingats stoppa försäljningen av 16 gigabyte-modellen på grund av bristande tillgänglighet är om inte annat en ganska förstålig förklaring till den sena säljstarten på övriga marknader.

På sin Facebook-sajt berättar Asus Sverige också att man endast kommer att fokusera på storebror i Nexus-familjen av surfplattor. Instegsmodellen med 8 gigabyte lagringsminne får stanna på andra sidan atlanten medan toppmodellen med 16 gigabyte minne är det som gäller i Sverige. Detta känner vi är ett helt korrekt beslut med tanke på surfplattans redan något begränsade lagringsminne där drygt 5 gigabyte lagringsminne finns kvar för användare på instegsmodellen.

Prislappen ska enligt Asus Sverige ligga på mellan 2 000 till 2 400 kronor för 16 gigabyte modellen och gissningsvis blir det först till kvarn när surfplattan anländer i September. Lita på att vi på NordicHardware kommer att följa utvecklingen, där det för övrigt ryktas om att det kan dyka upp ett tidigt testexemplar hos redaktionen inom en snar framtid – så håll ögonen öppna för mer Nexus 7-rapportering.


Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
johnjensen
11 Årtal sedan

Då behöver man inte fulbeställa från USA/UK. Fast när jag läste den Danska recensionen om att skärmen speglar sig kraftigt även innomhus (kallas: glaere-virus och har drabbat 99% av alla bärbara datorer)så tror jag att jag avstår. Vet ju hur besvärligt det är att läsa på Ipad-2 när man sitter och njuter av morgonsolen.