Asus ROG Matrix RTX 2080 Ti – vattenkylt utan slangar

1

Asus skippar slangarna och bygger in vattenkylning, inklusive radiator, direkt i sitt mest påkostade nya grafikkort: ROG Matrix RTX 2080 Ti. 

Matrix kallar Asus sina mest påkostade entusiastgrafikkort, och på CES 2019 tar tillverkaren detta epitet även till Nvidias senaste generation GPU:er. Kortet är överklockat från fabrik, och bygger på samma kretskort den billigare (men fortfarande påkostade) modellen ROG RTX 2080 Ti Strix. Den främsta nyheten i hårdvaruväg sitter istället i kylaren.

Sluten vattenkylning

Den rejäla kylarlösningen på Matrix RTX 2080 Ti bygger på ett slutet vattenkylningssystem, komplett med pump och radiator. Till skillnad från tidigare vattenkylda grafikkort (såsom ROG Poseidon) har radiatorn byggts in i själva grafikkortet snarare än att monteras i en fläktplats.

Asus ger inga exakta siffror på effektiv kylaren är jämfört med traditionella slutna vattenkylningslösningar. Fördelen med den integrerade lösningen ska snarare ligga i ett snyggare, mindre trassligt bygge. Asus menar dock att kylningskapaciteten är tillräcklig för att hålla en stabil klockfrekvens på strax över 1 900 megahertz (MHz) under gaming, omkring 100 MHz mer än på den ordinarie Strix-modellen.

Inga officiella priser har meddelats, men vi kan med säkerhet påstå att ROG Matrix RTX 2080 Ti kommer att svida rejält i plånboken. Förutom att ordinarie RTX 2080 Ti kostar över 13 000 kronor menar Asus att endast omkring 5 procent av alla 2080 Ti-kretsar klarar av de spänningar och frekvenser som krävs för att väljas ut till Matrix-upplagan. Räkna därför med ett rejält prispremium ovanpå standardpriset för Asus påkostade entusiastkort.Presenteras i samarbete med:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
NE0XY
5 Årtal sedan

Hoppas på en uppdatering av Poseidon kortet!