AMD:s nya processorarkitektur bör vara ungefär en månad ifrån lansering idag och medan prestandasiffror fortfarande inte finns tillgängliga börjar moderkort till den uppfräschade sockeln AM3+ dyka upp. Den här gången handlar det om det första moderkortet i TUF-serien från ASUS för AMD:s processorer.

Det nya moderkortet från ASUS ingår i deras TUF-serie som är beteckning för att vara “militärklassad” och ha utvalda komponenter och kylning. Moderkortet kommer med en 8+2 fasdesign och ASUS TUF-komponenter som innehåller militärklassade kondensatorer och MOSFET:s.

ASUS_Sabertooth_AM3b1

ASUS_Sabertooth_AM3b2

Kylningen på moderkortet har genomgått en keramisk materialbehandling man kallar för CeraM!X som ska optimera värmeväxlingen samt förbättra stabilitet och ge moderkortet ökad livslängd. Moderkortet ska även komma med skydd mot ESD, elektrostatisk urladdning.

ASUS_Sabertooth_AM3b3 ASUS_Sabertooth_AM3b4

ASUS_Sabertooth_AM3b5 ASUS_Sabertooth_AM3b6

Sabertooth 990FX kommer med stöd för 4 st minnen i DDR3-2000, 8 st SATA-portar varav 6 st är SATA 6.0 Gbps, 4 st PCI-Express x16 för SLI och CrossFire, 4 st USB 3.0 varav 2 kan kopplas till chassifronten, FireWire, 2 st eSATA och 7.1-kanalsljud.

Det här moderkortet och många fler AM3+ moderkort från ASUS ska finnas tillgängliga i butik under nästa månad, och samtliga tillverkare ska enligt uppgifter fått tillåtelse att visa upp sina AM3+ moderkort på datormässan Computex i Taiwan som drar av stapeln första Juni.

Källa: TCMagazine

Subscribe
Notifiera vid
13 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
-Boris-
13 Årtal sedan

Ser ut att uppfylla mina enkla krav iaf. 🙂

Viking1962
13 Årtal sedan

Jag som just tänkte fråga om det inte finns info om Bulldozer snart, så dyker den här artikeln upp 🙂 . Ser snyggt ut i första ögonblicket, hoppas att det är det i verkligheten också. Det skrivs så mycket om Llano som inte intresserar mig ett skit. Står det om priset nånstans för det kortet?

Tempel
13 Årtal sedan

Mycket nice. Om dom nu bara kunde ta och lansera Bullen oxå.

Tempel
13 Årtal sedan

@Vikikng1962 (trevligt att nån är äldre än jag här) P67 Sabertooth ligger strax under 1500 och det kan vi väl se som en fingervisning.

Viking1962
13 Årtal sedan

Tack för infon smartidiot89 och Tempel ~1500:- låter ju jättebra (kanske blir billigare då dollarn verka sjunka i värde). Trodde det skulle ligga runt 2000:- eller nåt, nu får jag mer pengar över efter moderkortsköpet men min skrala inkomst (sossbidrag). Har lyckats spara 4000:- så långt och snart är det mer bidrag som jag ska lägga undan 1000:- av (man får leva lite snålare så går det). Soss ska inte få veta att jag har så mycket pengar undanstoppade för då drar dom väl av så att jag aldrig kan spara till datorn 😀 . Har militärklassade kondensatorer bättre kvalitet… Läs hela »

Snorch
13 Årtal sedan

Militärklassade komponenter har inte högre kvalité som gör någon nytta i en normal dator, ofta handlar det bara om utökade temperaturområden, tightare toleranser och lite sånt..

Swedish Berserk
13 Årtal sedan

Ser fram emot detta. Priset verkar väldigt bra också. 🙂

Tempel
13 Årtal sedan

Snävare tolarenser är aldrig fel. Ju mer spot on komponenter är ju mer kan du plocka ut när du överklockar. Jämför med en blueprintad motor (billiknelser är aldrig fel 😉 ) Sen tål militärklassade komponenter mer stryk, inte bara utökade temperaturer (vilket i sig är trevlig om man skall klocka då (både att det kan gå varmare och tål låga temperaturer om man använder mer exotisk kylning)) utan även högre spänningar, mer esd osv. Lite mer robusta och med tajtare specar då. win win i ordets rätta bemärkelse. Till det priset som Sabeltandkorten ligger på så får man säga att… Läs hela »

Snorch
13 Årtal sedan

Toleranserna i det här fallet har ingen betydelse. En kondensator är väldigt välspecificerad angående vad den tål, rippleström, spänningar m.m. En militärkondensator har per automatik inte bättre specifikationer för det, eller klarar högre spänningar än märkspänning osv. Lika lätt att välja en annan “vanlig” kondensator eller helt enkelt använda flera. Mosfet är i princip samma sak. Vanliga mosfet klarar långt mer än vad som nånsin skulle bli en begränsning i en dator. IC-kretsar kan det ha en större betydelse för, bättre noggrannhet för spänningsregulatorer osv. Men för diskreta komponenter är det av mindre betydelse om miljön nu inte kräver det.Det… Läs hela »

Viking1962
13 Årtal sedan

[quote name=”Tempel”]Snävare tolarenser är aldrig fel. Ju mer spot on komponenter är ju mer kan du plocka ut när du överklockar. Jämför med en blueprintad motor (billiknelser är aldrig fel 😉 ) Sen tål militärklassade komponenter mer stryk, inte bara utökade temperaturer (vilket i sig är trevlig om man skall klocka då (både att det kan gå varmare och tål låga temperaturer om man använder mer exotisk kylning)) utan även högre spänningar, mer esd osv. Lite mer robusta och med tajtare specar då. win win i ordets rätta bemärkelse. Till det priset som Sabeltandkorten ligger på så får man säga… Läs hela »