Under vårt besök hos moderkorts- och datortillverkaren Asus passar vi på att ta en titt på deras mellanklass-serie av surfplattor kallade Memo. De nya Memo-modellerna heter Memo Pad 8 samt tio och lockar med en lätt och smidig design och snäll prislapp.

Det är inga marknadsomvälvande surfplattor som huserar i Memo Pad-serien, och det är inte heller tanken från Asus sida. Tanken är att göra en tunn och slimmad surfplatta som är lätt att använda och ta med sig och som inte heller lämnar ett gapande hål i plånboken.

Vi kikar först på Memo Pad 8, och som namnet antyder är det just 8 tum som är storleken på skärmen. Den är tunn och smidig och har relativt tunn skärmram, på 127 millimeter mer specifikt, för att kunna hållas i en hand. Upplösningen är 1 280 x 800 pixlar, det vill säga i klass med Samsung Galaxy Note 8.0, och medan en mer högupplöst panel hade varit trevligt så är det inte den mest aktuella egenskapen för en platta i den här storleken.

memo_8_2

Memo Pad 8 har en fyrkärnig processor och kommer finnas i bland annat rött, svart och vitt. Den är även utrustad med en 5-megapixelkamera på baksidan.

Samtidigt klämmer vi lite på storebror Memo Pad 10 och här är det föga överraskande 10 tum som gäller. Dock bibehålls samma 1 280 x 800 pixlar vilket börjar kännas lite väl återhållsamt i den här skärmstorleken, men åter igen rör det sig om en mellanklassplatta där upplösningen inte nödvändigtvis går i första rummet.

Memo_10

Även här rör det sig om en tunn och lätt design på omkring 520 gram som kommer finnas i flera färger, och man har även passat på att utrusta modellen med ett par relativt kraftfulla stereohögtalare. Den fyrkärniga processorn har en klockfrekvens på 1,6 gigahertz och batteritiden specificeras till cirka 10 timmar.

Båda modellerna dyker upp i butik någon gång under hösten, men vi har ännu inte fått ta del av någon prislapp.


Relaterade nyheter

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments