ASUS Eee Pad Transformer Prime kommer att lanseras den 9 november och blir den första surfplattan på marknaden med en fyrkärnig processor. Nvidia kommer rulla ut sin Tegra 3 SoC som nu blivit fångad på bild hos amerikanska myndigheten FCC.

ASUS har som alla andra elektroniktillverkare skickat sin nya surfplatta till Federal Communications Commission för att få enhetens trådlösa tekniker godkända på den amerikanska marknaden. FCC har då varit snälla nog att dissekera enheten och gjort ett undermåligt jobb med att gömma bilderna på kretsarna som används.

Vi vet sedan tidigare att Tegra 3 kommer att byggas kring hela fem separata Cortex-A9 CPU-kärnor, där dock endast fyra kan arbeta samtidigt, samt en betydligt kraftfullare grafikdel än i nuvarande Tegra 2. Bland övriga funktioner finns en mini-HDMI utgång, SD-kortläsare, upp till 14,5 timmars batteritid och givetvis trådlösa tekniker som WiFi och Bluetooth.

tprime2Bildkälla: Wireless Goodness

Vad vi inte tidigare sett är Tegra 3, även känd som Kal-El, på bilder. Men tack vare FCC kan vi nu alltså se hela kretsen i sin hemmiljö. Även om Nvidias Tegra 3 processor kommer att bli en osedvanligt stor ARM-processor ser vi att kretsen faktiskt inte är mycket större än övriga kretsar på mönsterkortet.

tprime3

Nu väntar vi bara på det officiella tillkännagivandet av ASUS Transformer Prime och även på mer information om Nvidias nya Tegra-processor.

Relaterade nyheter:

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Jacob Hugosson
12 Årtal sedan

Benchmarks och tester efterfrågas – omgående! 😆

Swedish Berserk
12 Årtal sedan

[quote name=”smartidiot89″]Benchmarks och tester efterfrågas – omgående! :lol:[/quote]

Håller med dig! 🙂