Asus hybridserie Transformer är en av tillverkarens mest experimentella plattformar där vi ofta får se intressanta funktioner och lösningar för att brygga gapet mellan surfplattor och regelrätta bärbara datorer. Näst ut är Transformer Pad Trio, med dubbla operativsystem och processorer.

Som namnet antyder är den nya enheten tänkt att användas på tre sätt – som surfplatta med Android, och som bärbar respektive stationär dator med Windows 8. Asus har i det här fallet valt att tackla uppgiften genom att utrusta Transformer Pad Trio med två olika processorer – en ännu inte lanserad Intel Core i7-4600U som driver Windows 8, och en Intel Atom Z2580 på 2,0 gigahertz som driver Android Jelly Bean.

trio_specs 

Enheten består av en 11,6 tums surfplatta, innehållandes Atom-processorn tillsammans med 32 gigabyte flashlagring och ett 19,5 wattimmars batteri, samt en tangentbordsdocka innehållandes den Haswell-baserade Core i7-processorn tillsammans med en terabyte mekanisk lagring och ett större batteri på 33 watttimmar.

trio_intro

Till skillnad från tidigare produkter från Asus med tangentbordsdocka är att Transformer Pad Trio egentligen är två separata system som kan dela hårdvara vid parkoppling, men som kan användas samtidigt helt separat från varandra. När surfplatt-halvan är löstagen och kör Android kan dockningsstationen anslutas till en extern skärm och andra tillbehör och användas som en stationär dator. När plattan ansluts till dockan kan Windows-delen använda sig av 11,6-tumsskärmen och flashlagringen och agera bärbar PC, och användaren kan då växla mellan operativsystemen fritt.

trio_doubleCPU trio_doubleOS
Klicka för större bilder

Som konsekvens kan Windows 8 dock endast köras med dockningsstationen, och Transformer Pad Trio kan inte köras som en fristående Windows 8-surfplatta. Det är även intressant att Asus har valt att använda sig av en Intel Atom-processor för Android, snarare än en ARM-baserad lösning.

trio_sample_android trio_sample_win8
Klicka för större bilder

Asus Transformer Pad Trio bör hitta ut på marknaden under årets tredje kvartal, men ännu finns inga uppgifter om pris för enheten.


Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Carrrl
11 Årtal sedan

> …som driver Android 4.0 Jelly bean.

Blev det fel versionsnummer där? “Jelly Bean”-namnet började väl användas på 4.1?

Christoffer Holmgren
11 Årtal sedan

[quote name=”Carrrl”]> …som driver Android 4.0 Jelly bean.

Blev det fel versionsnummer där? “Jelly Bean”-namnet började väl användas på 4.1?[/quote]
Enligt Arstechnica så är det en ospecifierad version av Jelly Bean som Asus Transformer Trio kommer att köra, så det innebär att det minst är 4.1 eftersom Android 4.0 var Ice Cream Sandwich.

Carl Holmberg
Carl Holmberg
11 Årtal sedan

[quote name=”Carrrl”]> …som driver Android 4.0 Jelly bean.

Blev det fel versionsnummer där? “Jelly Bean”-namnet började väl användas på 4.1?[/quote]

Det stämmer bra och artikeln är nu uppdaterad, tack för påpekandet!