I samband med IDF 2013 har Asus valt att visa upp sitt nya flaggskepp för sockel 2011 – Asus Rampage IV Extreme Black Edition. Med nya Black Edition är Asus bland de första att släppa ett uppdaterat X79-moderkort anpassat för Intels nya processorer i familjen Ivy Bridge-E.

Moderkortet har uppgraderats på flera punkter mot Rampage IV Extreme, och namnet känns igen från gamla s1366 Rampage III Extreme Black Edition som i sin tur var en vidareutveckling på dåvarande toppmodell. Bland de viktigare nyheterna är ett betydligt mer påkostat integrerat ljudkort, avskärmat från resten av kretskortet och med egen hörlursförstärkare. Det har också tillkommit ett WiFi-nätverkskort med 802.11ac-stöd och två till USB3.0 samt SATA 6,0 Gbps portar jämfört med standard Rampage IV. Det mest iögonfallande är förstås färgtemat som nu går helt i svart.

Rampage-IV-Black-Edition-2

Nya Rampage IV Extreme Black Edition

rive2

Rampage IV Extreme som det såg ut vid release i mitten av 2012.

Vi ser också att Asus valt att skippa både fläkt och heatpipes till chipsetkylaren och ersatt med en kraftigare kylfläns istället. Moderkortet har fortfarande 4 st PCI-Express 3.0 x16 portar och 8 st DIMM-platser för DDR3 på en EATX formfaktor.

Pris och tillgänglighet är ännu inte känt, men räkna med att det hittar ut i butikshyllorna någon gång under oktober-november i år.

Källa: Techpowerup


Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
EliXyR
10 Årtal sedan

synd bara att det säkert kommer kosta 404040404kr