Få har missat att Samsung har återkallat 2.5 miljoner Galaxy Note 7 enheter. I kölvattnet av incidenterna av exploderande batterier så väljer ett par flygbolag i Australien att sätta speciella säkerhetsregler just för Galaxy Note 7.

Nästan dagligen verkar det verkar dyka upp nya fall av Note 7 enheter som fattar eld eller exploderar. Samsung har återkallat 2,5 miljoner vilket kan komma att kosta Samsung upp emot en miljard dollar.

Under gårdagens livesändning om Apples Iphone 7-lansering skojade följare till sändningen om redaktionen hade fått ta med sig vårt testexemplar av Galaxy Note 7 på flygplanet från Berlin. Ett skämt som nu verkar blivit till en för Samsung bitter verklighet.

Efter flertalet rapporterade fall av Galaxy Note 7 batterier som mer eller mindre verkar vara en tickande bomb så väljer nu tre stycken Australiensiska flygbolag att förbjuda användandet av telefonen ombord på deras flygplan.

Medans Federal Aviation Administration (FAA) i U.S.A överväger att neka Galaxy Note 7 enheter att ens komma ombord på deras flygplan så väljer dom Australiensiska bolagen ett lite mildare alternativ. Galaxy Note 7 får vara med på flygplanen, men den måste vara avstängd under hela resan och den får inte under några omständigheter kopplas till ett eluttag för att laddas ombord på planet.

Hur dom nu ska lyckas hålla upp dessa regler är något oklart. Med tanke på att Galaxy Note 7 är utseendemässigt väldigt lik Galaxy S7 Edge, S6 Edge och S6 Edge+. Svårare blir det för dom användare som ännu inte lämnat tillbaka sina Galaxy Note 7 att försöka rättfärdiga användningen av sin enhet ombord på planen och försöka övertyga flygpersonalen att deras batteri än så länge verkar ofarligt.

I vilket fall som helst så är nog Samsungs rykte i Australien, och resten av världen för den delen, väldigt skakigt just nu.

Svenska Smartphoneguiden – Sveriges största smartphonetest!

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments